Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Storbritanniens tidigare EU-ambassadör varnar för #Brexit-krisen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens tidigare ambassadör i EU har varnat för att det finns en högre risk för en brexitkris än vad finansmarknaderna för närvarande prissätter, The Guardian rapporterad, skriver Guy Faulconbridge.

The United Kingdom is due to leave the European Union on 29 March 2019, yet little is clear – there is, so far, no full exit deal, rivals to Prime Minister Theresa May are circling and some lawmakers are pushing for a rerun of the 2016 referendum.
Ivan Rogers (bild, till höger, bredvid förre premiärministern David Cameron), som tjänstgjorde som EU-ambassadör från 2013 till 2017, varnade i ett tal i Dublin för att förhandlare på båda sidor riskerade att "sömngå in i en stor kris" som kan förgifta relationerna i en generation.

"Det finns nu, enligt min uppfattning, en högre risk än vad marknaderna för närvarande prissätter för ett oordnat sammanbrott i brexitförhandlingarna och för att vi sömngångar in i en stor kris." The Guardian citerade Rogers som sagt.

"Inte för att något av förhandlingsteamen aktivt söker efter det, utan just för att varje sida misstolkar varandras verkliga incitament och politiska begränsningar och inte kan hitta någon form av landningszon för ett avtal, hur provisoriskt som helst."

Rogers kritiserade vad han ansåg som vanföreställningar hos vissa brittiska euroskeptiker och sa att de visste att en verklig no-deal Brexit "skulle få flera nyckelsektorer av ekonomin att stanna". The Guardian rapporteras.

Med knappt sju månader kvar innan Storbritannien ska lämna EU är landet, dess politiker och företagsledare fortfarande djupt splittrade över Brexit.

De senaste opinionsundersökningarna visar att väljarna tycker att May hanterar processen dåligt och att det kan finnas en liten utveckling mot stöd för att stanna i EU.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend