Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Johnson attackerar regeringen på skatter och järnväg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Tidigare utrikesminister Boris Johnson (avbildad) har inlett en tvådelad attack mot Storbritanniens regering och kritiserat förslagen att den kan höja skatterna för att finansiera tjänster och dess ledning av ett höghastighetstågprojekt, skriver Elizabeth Piper.

I sin veckokolumn i The Daily Telegraph tidningen Johnson, bookmakers favorit för att efterträda premiärminister Theresa May, uppmanade regeringen att undvika att vända sig till de "hårt pressade skattebetalarna" för pengar för att finansiera offentliga tjänster, och istället anamma Brexit för att stimulera en "dynamisk ekonomi".

Johnson har blivit en tagg i ögonen på maj sedan han avgick som utrikesminister på grund av hennes brexitplan, och använde tidningsspalter för att pressa sin regering över allt från social- och finanspolitik till Storbritanniens utträde ur EU i vad vissa lagstiftare ser som ett ledarskap. bud.

 

Earlier, he was criticized for accusing May of wrapping “a suicide vest around” Britain and handing the detonator to the EU with her plans for Brexit – the biggest shift in British foreign and trade policy for almost half a century.

"Vi behöver spendera mer på NHS (National Health Service). Vi måste hitta de extra 20 miljarder pund som kanslern (finansministern) med rätta har lovat. Vi behöver öka våra investeringar i polisen och skolor och andra viktiga offentliga tjänster”, skrev han.

"Men jag är rädd att jag inte är övertygad om att svaret omedelbart är att vända sig till de hårt pressade skattebetalarna, när Storbritannien nu inte på något sätt är en lågskatteekonomi jämfört med flera andra jurisdiktioner i Europa."

Annons

Storbritannien borde se till Förenta staterna, sade han, och använde vad han kallade ett omodernt argument för att lyfta fram dess höga tillväxttakt, rekordlåga sysselsättning och vad han beskrev som en regering som "vill befria och ge människor energi".

Johnson sa också att "någon borde betala ett pris" för svårigheterna med Storbritanniens järnvägsprojekt för flera miljarder pund, High Speed ​​2, som har försenats, sett kostnaderna stiga och satt press på transportminister Chris Grayling.

Galjonsfiguren för Storbritanniens kampanj för att lämna EU, Johnson uppmanade återigen regeringen att vara säker på Brexit, och sa att de "hemska förutsägelserna" för ekonomin före folkomröstningen 2016 inte hade visat sig vara sanna.

"Nu är det dags för denna konservativa regering att visa hur ett Storbritannien efter Brexit kommer att vara en lycklig och dynamisk ekonomi som främjar företagande, som belönar strävandena och innovatörerna, och där människor kan hoppas att ta hem mer av sin lön till sina familjer”, skrev han.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend