Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

EU:s Barnier säger att brexitavtalet med Storbritannien är "realistiskt" om 6-8 veckor

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU:s brexitförhandlare Michel Barnier (avbildad) sa till ett forum i Slovenien den här veckan att det var "realistiskt" att förvänta sig ett skilsmässaavtal med Storbritannien inom sex till åtta veckor, sa den brittiska ambassaden i Slovenien på Twitter. skriva Gabriela Baczynska och Kylie MacLellan.

"Jag tror att om vi är realistiska kan vi nå en överenskommelse om det första steget av förhandlingen, som är Brexit-fördraget, inom 6 eller 8 veckor", sa Barnier enligt ett utdrag som sänts av Sky News.

"Med hänsyn till den tid som krävs för ratificeringsprocessen, underhuset på ena sidan, Europaparlamentet och rådet på den andra sidan ... måste vi nå en överenskommelse före början av november. Jag tror att det är möjligt."

Sterling hoppade till en fem veckors högsta av $1.3052 på rapporten, upp cirka 1% på dagen, och steg runt 0.5% mot euron.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend