Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Fackföreningar kan stödja andra #Brexit-omröstningen om avtalet skadar arbetarna: #TUC

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens fackliga kongress kommer att stödja en andra folkomröstning om ett brexitavtal om premiärminister Theresa May inte lyckas få till ett avtal med EU som kan hjälpa landets arbetskraft, generalsekreterare Frances O'Grady (avbildad) sa denna vecka, skriver Elizabeth Piper.

O'Grady, som leder organet som grupperar 48 fackföreningar, sa till BBC:s Andrew Marr-show: "Vi borde förlänga artikel 50 (som ger två år på sig att förhandla fram ett exitavtal). Vi bör fokusera på att få till en affär som faktiskt är bra för det här landet och som betyder bra för arbetande människor.

“But if the prime minister is not prepared to do that then I think it has to go back to the people and if there isn’t going to be an early general election the only way is a popular vote.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend