Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

UK wants deal on #Brexit by November at latest – Lidington

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritannien tror att ett ordnat, överenskommet utträde ur Europeiska unionen fortfarande är det mest sannolika resultatet, men tiden börjar rinna ut och en överenskommelse bör göras senast i november, säger minister David Lidington. (avbildad) sa denna vecka, skriver Mark Bendeich.

Vid sidan av Italiens årliga Ambrosetti-konferens om europeiska angelägenheter sa Lidington att London ville ha en överenskommelse som tillfredsställde alla EU:s medlemsländer men dess beredskapsplan för en "no-deal" Brexit var väl utvecklad.

"Vi är fortfarande mycket engagerade i att få en bra affär och att tro att det inte bara är det rätta resultatet utan det mest sannolika resultatet", sa han till Reuters i en intervju.

Han sa att det var viktigt att avsluta förhandlingarna senast i november för att ge brittiska och europeiska parlament tillräckligt med tid att granska och godkänna texten i alla avtal.

"Det här är inget som helt enkelt kan lämnas till den 11:e timmen," tillade Lidington.

Storbritannien kommer att lämna EU den 29 mars, men lite är klart. Om världens femte största ekonomi lämnar EU utan ett detaljerat avtal fruktar finansmarknaderna en kaotisk skilsmässa som skulle störa handelsflöden över hela Europa.

Det finns, än så länge, inget fullständigt avtal om utträde, rivaler till premiärminister Theresa May cirkulerar och några parlamentsledamöter driver på för en repris av folkomröstningen 2016.

Annons

May beskrev nyligen förslag om ekonomisk och handelspolitik i en vitbok, som Lidington sa skulle säkerställa friktionsfri handel, särskilt över Storbritanniens enda landgräns mot EU efter Brexit, mellan Irland och Nordirland.

Men EU:s chefsförhandlare för brexit, Michel Barnier, har kritiserat förslagen och sagt att de antyder att Storbritannien vill ha en "typ av à la carte inre marknad, ett slags cherrypicking approach".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend