Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Över 370 miljoner euro för #YouthVolunteering under de kommande två åren

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europaparlamentet har antagit en rapport om den europeiska solidaritetskåren (ESC), ett nytt EU-initiativ som skapar möjligheter för unga människor att arbeta volontär eller arbeta i ett annat EU-land, eller i sitt hemland, i projekt som gynnar samhällen och människor runt omkring. Europa.

Programmet kommer att göra det möjligt för 100,000 2018 unga européer att stödja samhällen i nöd mellan 2020 och 376.5 genom volontärarbete, praktikplatser och arbetsförmedlingar. Den totala budgeten som är tillgänglig för genomförandet av den europeiska solidaritetskåren är satt till 2020 miljoner euro för denna period. Ytterligare ett ännu större EU-program kommer att följa för perioden efter XNUMX.

For Michaela Šojdrová MEP, the EPP Group responsible for the file, it is important that the ESC gets adequate financing that is not taken away from existing successful programmes: “The European Parliament’s main goal was achieved thanks to excellent cooperation between the Rapporteur and Shadow Rapporteurs: the Erasmus+ budget will not be harmed as it will not be financing the jobs and traineeships in this ESC programme. Overall, the amount for volunteering has been increased, thanks to fresh money agreed by the Council. This is good news for all young volunteers and organisations.”

För icke-statliga organisationer, kyrkor, skolor och andra institutioner ger European Solidarity Corps-programmet en möjlighet att engagera unga människor som är villiga att skaffa sig arbetserfarenhet, färdigheter och mänsklig erfarenhet.

Unga människor i åldern 18-30 år är huvudmålet för den europeiska solidaritetskåren. De kommer att genomföra volontärverksamhet eller solidaritetsprojekt som leds av organisationer, institutioner, organ eller grupper.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend