Anslut dig till vårt nätverk!

Bulgarien

Parlamentet godkänner 34 miljoner euro i #EUAid till #Grekland, #Polen, #Litauen och #Bulgarien

DELA MED SIG:

publicerade

on


Bistånd från EU:s solidaritetsfond (EUSF) värt 34 miljoner euro, för att hjälpa till med återuppbyggnaden i Grekland, Polen, Litauen och Bulgarien efter naturkatastrofer 2017, har godkänts av parlamentsledamöterna.

Stödet inkluderar 16,918,941 2017 XNUMX euro för reparationer och återuppbyggnad i Litauen efter att kontinuerligt nederbörd under sommaren och hösten XNUMX orsakade översvämningar som skadade dräneringssystem, dammar och vägar samt jordbruksmark. Pengarna kommer att användas för att hjälpa till att återställa vattennätet och förvaltningsinfrastrukturen.

Polen kommer att få 12,279,244 XNUMX XNUMX euro för att reparera skador som orsakats av våldsamma stormar och kraftiga regn i de tre regionerna Kuyavian-Pommern, Pommern och Storpolen, vilket förstör tiotusentals hektar skog och grödor samt transport- och energiinfrastruktur.

Stormar och översvämningar drabbar också regionen Burgas, i sydöstra Bulgarien, som kommer att få 2,258,225 XNUMX XNUMX euro i EUSF-stöd.

Slutligen kommer Grekland att få 2,535,796 2017 XNUMX euro för att reparera allvarliga skador på delar av ön Kos orsakade av en jordbävning i juli XNUMX.

Rapporten från Janusz Lewandowski (PPE, PL), godkändes med 652 röster för, 26 röster emot och 4 nedlagda röster. Erforderlig ändringsbudget nr 4/2018, av föredraganden Siegfried Mureşan (PPE, RO), godkändes med 654 röster för, 26 röster emot och 3 nedlagda röster.

Faktablad om EUSF-stöd till Bulgarien, Grekland, Litauen och Polen kan hittas nätet på kommissionens webbplats. Mer bakgrund finns i Kommissionens förslag.

Annons

Bakgrund

EUSF inrättades 2002 som svar på katastrofala översvämningar i Centraleuropa sommaren samma år. Sedan dess har reparationsarbeten efter mer än 80 katastrofer – inklusive översvämningar, skogsbränder, jordbävningar, stormar och torka – totalt sett 24 EU-länder har mottagit EUSF-stöd på sammanlagt mer än 5 miljarder euro.

Pengar från EU:s solidaritetsfond kan användas för att stödja återuppbyggnadsinsatser och täcka en del av kostnaderna för räddningstjänst, tillfälligt boende, saneringsverksamhet och skydd av kulturarvet, för att lätta på den ekonomiska börda som bärs av nationella myndigheter i efter naturkatastrofer.

Mer information  

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend