Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Italien håller budgetmöte på måndag då finansministeriet siktar på ett underskott på 1.6 %: rapport

DELA MED SIG:

publicerade

on

Italiens ekonomiminister är inställd på att förhindra 2019 års budgetunderskott från att stiga över 1.6 % av den inhemska produktionen, rapporterade en italiensk dagstidning, som tillade att ett möte med toppministrarna om budgeten skulle äga rum på måndag (17 september). skriver Valentina Za.

Corriere della Sera dagligen rapporterade ekonomiminister Giovanni Tria skulle träffa premiärminister Giuseppe Conte och vice premiärministrarna Luigi Di Maio och Matteo Salvini för att diskutera budgeten.

Marknaderna är på kant över Italiens nästa budget efter att en anti-etableringskoalition tog makten i början av juni och lovade att öka de offentliga utgifterna och att varva ner tidigare åtgärder för att minska underskottet.

Courier sade att premiärminister Conte förväntades inte utmana en underskottsgräns på 1.6 % medan det skulle vara svårare att blidka de två vice premiärministrarna.

Siffran måste stiga till 15 miljarder euro om regeringen vill anta åtminstone några av de åtgärder som koalitionens partier lovar utan att äventyra taket på 1.6 %.

Vid 0716 GMT låg Italiens riktmärke för 10-åriga skuldkostnader på 2.91 % IT10YT=RR ned från 2.98 % i fredags (14 september), med handlare som citerar Trias åtagande att hålla underskottet under kontroll.

Tria, en akademiker utan politisk tillhörighet, ses som bastionen för marknadsdisciplin mot kraven från extremhögerligan och anti-etablissemanget 5 Star Movement, de två styrande partierna.

Italien har redan en skuld på 132 % av bruttonationalprodukten, den näst högsta i euroområdet, och att mata detta med ett högt underskott skulle ge upphov till marknadens oro över dess förmåga att betala tillbaka.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend