Anslut dig till vårt nätverk!

EU

17: e europeiska landet deltar i #eHealth-samarbetet för personlig vård  

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kroatien har blivit 17thEU-land att underteckna den europeiska förklaringen på att länka genomiska databaser över gränserna Det kommer att förbättra förståelsen och förebyggandet av sjukdomar, vilket möjliggör mer personliga behandlingar, särskilt för sällsynta sjukdomar, cancer och hjärnrelaterade sjukdomar.

Underteckningen ägde rum i Bryssel under ett startmöte för att starta genomförandet av deklarationen. Förklaringen är ett samarbetsavtal mellan de länder som vill tillhandahålla säker och auktoriserad gränsöverskridande tillgång till nationella och regionala banker för genetisk och annan hälsodata, i enlighet med alla EU: s dataskyddsregler.

Detta initiativ för e-hälsovård kommer också att hålla EU i spetsen för personlig medicin över hela världen, främja vetenskaplig produktion och industriell konkurrenskraft. Deklarationen lanserades ursprungligen på 10 April 2018 under digital Day och har sedan dess undertecknats av Österrike, Bulgarien, Tjeckien, Cypern, Estland, Finland, Grekland, Italien, Litauen, Luxemburg, Malta, Portugal, Slovenien, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Läs mer om det europeiska initiativet för digital hälsa här. och i den senaste tiden pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend