Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Eurobarometer – 4 av 5 EU-medborgare stödjer den privata sektorn i utvecklingssamarbetet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Smakämnen senaste Eurobarometerundersökningen visar att EU-medborgare i allt högre grad ser den privata sektorn som en större roll att spela i den internationella utvecklingen, samt ser utvecklingssamarbete som ett sätt att ta itu med irreguljär migration. Internationellt samarbete och utvecklingskommissionär Neven Mimica (avbildad) sa: "Europeiska medborgare stöder våra ansträngningar för att öka privata investeringar i utvecklingssamarbete, skapa jämställdhet mellan könen och ta itu med grundorsakerna till irreguljär migration. Detta visar att vårt förslag att fördjupa vår ekonomiska relation med Afrika genom att fokusera på privata investeringar är på rätt väg med medborgarna. Vi borde se detta som en uppmaning att göra mer på utvecklingen, och gör det nu.”

Vidare visar undersökningen att jämställdhet ses som högsta prioritet samtidigt som utvecklingssamarbetet fortsätter att ha ett starkt stöd. Ta reda på mer i detta pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend