Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

#EuropeanDayOfLanguages ​​- Firar språk som kulturarv

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

På 26 september den Europeiska språkdagen firades i Europa inom ramen för det europeiska året för kulturarvSkolor, kulturinstitut, bibliotek och föreningar anordnar olika evenemang, bland annat seminarier, frågesporter, föreläsningar, radioprogram, poesimätningar och berättelser. I Bryssel organiserar Europeiska kommissionen en konferens på flerspråkig utbildning och kulturella uttryck för idag (27 september). Deltagarna kommer att diskutera politik och praxis på detta område och kommer att inbjudas att lyssna på poesi, musik och bilder och att utforska en utställning av mindre kända språk som talas i Europeiska unionen. Allt detta kommer att illustrera rikedomen i Europas språkliga arv.

Utbildning, kultur, ungdom och idrott kommissionär Tibor Navracsics (avbildad) sa: "Språk står vid korsningen av kultur, utbildning och identitet. Främjar språklig mångfald är en del av EU: s DNA och språkinlärning är kärnan i vårt arbete med att bygga ett europeiskt utbildningsområde av 2025. Det är därför, i maj i maj presenterade en rekommendation från rådet för att stimulera språkinlärning och undervisning. I år har EU ett särskilt tillfälle att fira språk: den rättsliga grunden för flerspråkighet, som definierar EU: s officiella språk och representerar utövandet av översättning och tolkning i EU, rådets förordning 1/58, firar sitt 60-årsjubileum. "

Vid detta tillfälle kommissionär Günther H. Oettinger, ansvarig för budgeten, mänskliga resurser, översättning och tolkning, sa: "In Europeiska unionen, vi måste kunna bättre förstå, interagera och arbeta med varandra. Att arbeta för medborgare i 24-språk kräver många osynliga hjältar. Europeiska språkdagen är ett underbart tillfälle att hyra arbetet för alla översättare och tolkar vars outtröttliga ansträngningar hjälper till att göra Europa möjligt. "

Den fullständiga listan över händelser i medlemsstaterna är tillgänglig här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend