President Juncker adresserar #NelsonMandelaPeaceSummit

| September 27, 2018

President Jean-Claude Juncker på 24 september - vid Nelson Mandela fredstoppmötet vid FN: s högkvarter - hyllade Madiba och betonade vikten av ett sant partnerskap med Afrika, vilket också beskrivs under hans 2018 Unionens tal.

President Juncker sa: "Mandela kom från en kontinent kusin, en kontinent som är ung, ädel och med en lovande framtid. Afrika, med vilket Europa är bunden av ett öde av ödet. Denna angränsande kontinent där vi vill bygga allt närmare förbindelser. Eftersom en allians mellan våra två kontinenter, en allians av jämlikar, är det enda sättet som är möjligt."Toppmötet kallades i samband med hundraårsåret av Mandela födelse för att reflektera över den globala freden, med politiska ledare som förbinder att fördjupa insatserna för att bygga en rättvis, fredlig, välmående, inkluderande och rättvis värld.

Det fullständiga talet av president Juncker är tillgängligt här och den politiska deklarationen som antogs vid toppmötet i Nelson Mandela här. Mer information om Europa-Afrika Alliansen, som framlagt av president Juncker, här.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Afrika, EU, världen

Kommentarer är stängda.