Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU bidrar med 70 miljoner euro för att stärka det globala partnerskapet mot hunger

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen och FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) har stärkt sitt partnerskap för att öka motståndskraften för miljontals människor som kämpar med svåra och ofta långvariga eller återkommande livsmedelskriser runt om i världen. Avtalet om bidrag på 70 miljoner euro, undertecknat av kommissionären för internationellt samarbete och utveckling, Neven Mimica (avbildad) och FAO:s generaldirektör José Graziano da Silva, vid sidan av FN:s generalförsamling i New York, bidrar till Globalt nätverk mot matkriser att främja hållbara lösningar på livsmedelskriser. Kommissionär Mimica sa: "Det globala nätverket mot livsmedelskriser gjorde det möjligt för oss att ta konkret och vi måste skala upp detta. Detta ytterligare bidrag på 70 miljoner euro till FAO kommer att ytterligare stärka vårt partnerskap och påskynda nätverkets ansträngningar att ta itu med hunger globalt.” I ett separat evenemang på tisdagen bekräftade EU och FN sitt ömsesidiga och fasta åtagande att stärka EU- FN:s strategiska partnerskap för fredsoperationer och krishantering för 2019-2021, i marginalen till FN:s generalsekreterares Event på hög nivå om Action for Peacekeeping. Läs hela pressmeddelandet här. och mer information om FAO och EU finns tillgänglig online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend