Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EUBudget2019 – Mer pengar för att ta itu med migration, Erasmus, innovation

DELA MED SIG:

publicerade

on

"Budgetutskottets omröstning om EU-budgeten 2019 sänder en tydlig signal om att EPP-gruppen är starkt engagerad, inte bara när det gäller att återställa de nedskärningar som föreslagits av rådet, utan också för att förstärka framgångsrika EU-program som bör förbli starka", sade Monika Hohlmeier, ledamot av Europaparlamentet. , EPP-gruppens förhandlare för 2019 års EU-budget.

EPP-gruppen är övertygad om att EU måste ha de nödvändiga ekonomiska medlen för att möta viktiga utmaningar som att minska de grundläggande orsakerna till migration och stödja ekonomisk och social stabilitet genom humanitärt bistånd och utvecklingsbistånd, främja forskning och innovation, stärka säkerheten och stödja jordbrukare i kriser, såsom utbrottet av svinpestepidemin.

“We want a strong and ambitious European Union that lives up to citizens’ expectations. Today, we have met young people’s expectations by defending Erasmus and strengthening the DiscoverEU programme so that in 2019, more than 30,000 youths can enjoy a free Interrail ticket on their 18th birthday,” pointed out Hohlmeier.

Tidigare i år föreslog Europeiska kommissionen ett budgetförslag för 2019 bestående av 166 miljarder euro i åtaganden och 149 miljarder euro i betalningar. Rådet förutser endast 164.1 miljarder euro i åtaganden och 148.2 miljarder euro i betalningar för nästa års budget.

Som en reaktion på rådets nedskärningar avslutade EPP-gruppens talesman i budgetutskottet, José Manuel Fernandes, ledamot av Europaparlamentet: "Budgeten speglar den vision vi har för Europeiska unionen. Den måste tillhandahålla nödvändiga medel för att svara på våra medborgares behov, oro och förväntningar. Det är därför de nedskärningar som rådet föreslår är omöjliga att motivera.”

Europaparlamentet kommer att anta sin ståndpunkt i Strasbourg den 24 oktober.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend