Anslut dig till vårt nätverk!

Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR)

#Oceana lovar en ny politisk pakten för småskaligt fiske i Medelhavet #SmallScaleFisheriesFuture #StopOverfishing #CFPreality #MedFish4Ever

DELA MED SIG:

publicerade

on

Fiskeministrar från Medelhavsländerna har undertecknat en historisk deklarationen om en regional handlingsplan för småskaligt fiske. Ministerkonferensen, organiserad av GFCM och FAO:s avdelning för fiske och vattenbruk, fastställer ett nytt ramverk för fiskestyrning i regionen och bygger på 2017 MedFish4Ever initiative. The declaration marks a political pact by Mediterranean governments to support, strengthen and promote concrete actions for the biggest sector in the region – representing 84% av alla fiskefartyg – för de kommande tio åren.

”Hantverksfisket i Medelhavet går tillbaka över 5,000 XNUMX år och är en del av regionens kulturarv. Dess framtid står för närvarande på spel på grund av överfiske, försämring av livsmiljöer och klimatförändringar. Vi applåderar pakten som undertecknats av ministrarna som ett verkligt engagemang för deras kustsamhällen för att skydda havets resurser och försörjning för framtida generationer, säger Lasse Gustavsson, verkställande direktör för Oceana i Europa.

– Regionens kustvatten bör i första hand reserveras för småskaligt fiske med låg påverkan, samtidigt som det stödjer hållbara fiskemetoder, skyddar den biologiska mångfalden och tryggar försörjningen för kustsamhällena, tillade Gustavsson.

Oceana urges Mediterranean governments to immediately start implementing concrete actions to better understand the activities of the small-scale fishing fleet, in particular, the systematic monitoring of vessels and recording of all catches – something that currently does not exist and prevents the region from properly and effectively managing its fisheries.

Läs mer: Västra Medelhavet: Överfiskekris: agera nu, eller förlora den för alltid

 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend