Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

#Kuciak – Arrests in Slovakia

DELA MED SIG:

publicerade

on

Förra veckan genomförde den slovakiska polisen ett antal husrannsakningar och arresterade nio personer i Slovakien, varav fem har släppts sedan dess. Dessutom genomsöktes flera lokaler och föremål beslagtogs i undersöknings- och bevissyfte. Fyra av de gripna har nu anklagats för första gradens mord. Gripningarna är kopplade till mordet på den slovakiske journalisten Ján Kuciak och hans fästmö, Martina Kušnírová (avbildad), på 21 februari 2018.

På begäran av de slovakiska myndigheterna har Europol tillhandahållit analytiskt och kriminaltekniskt stöd från undersökningens tidigaste dagar. Europol deltog också i förberedelserna av de åtgärder som genomfördes förra veckan. Under hela utredningen har Europol regelbundet utplacerat personal till Slovakien, som samordnat gränsöverskridande utredningsverksamhet och tillhandahållit analytiskt, taktiskt och digitalt kriminaltekniskt stöd om skjutvapen och organiserad brottslighet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend