Anslut dig till vårt nätverk!

katastrofer

EU stöder översvämningsansvar i #Nigeria

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen mobiliserar humanitärt bistånd på € 1 miljoner som svar på den nuvarande översvämningen i Nigeria. EU: s humanitära bistånd kommer att stödja de drabbade familjerna och ge skydd, mat och medicin. Dessutom tillhandahåller kommissionen teknisk expertis, med hjälp av en miljöexpert genom EU: s civilskyddsmekanism, och producerar satellitkartor via Copernicus Emergency Management Service. "Naturkatastrofer, som de nuvarande kraftiga översvämningarna i Nigeria, visar återigen klimatförändringarnas globala påverkan. Genom EU: s civilskyddsmekanism visar Europeiska unionen sin solidaritet med Nigeria och stöder National Emergency Management Agencys svar," sa kommissionär för humanitärt bistånd och krishantering Christos Stylianides. Europeiska kommissionen är i kontakt med National Emergency Management Agency i Nigeria och är beredd att ge ytterligare hjälp genom EU: s civilskyddsmekanism, om det behövs. Detta anslag till översvämningsreaktionen kommer utöver det belopp på över 48 miljoner euro som EU tillhandahåller i Nigeria 2018 för att tillgodose de nödsituationer som härrör från konflikten i den nordöstra delen av landet.

Annons

katastrofer

Minst 19 dödas av en brand på det nordmakedonska sjukhuset COVID-14

publicerade

on

By

Fjorton människor dödades och 12 allvarligt skadades när en brand utbröt på ett provisoriskt sjukhus för COVID-19-patienter i den nordmakedonska staden Tetovo sent på onsdagen (8 september), sade Balkans landets hälsovårdsministerium idag (9 september), skriver Fatos Bytyc, Reuters.

Åklagarmyndigheten sa att DNA -analyser skulle behövas för att identifiera några av offren, alla patienter i ett allvarligt tillstånd. Ingen medicinsk personal fanns bland offren.

Totalt 26 patienter var inrymda på sjukhuset COVID-19 vid branden, sade hälsominister Venko Filipce.

Annons

"De återstående 12 patienterna med livshotande skador vårdas på Tetovo-sjukhuset", säger Filipce på Twitter.

Premiärminister Zoran Zaev sa att branden orsakades av en explosion och att utredningen pågår. Lokala medier sa att en behållare med syre eller gas kan ha exploderat.

Ett sjukhus för patienter med coronavirus (COVID-19) ses efter att en brand utbröt i Tetovo, Nordmakedonien, 9 september 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Lokala medier visade bilder av en enorm eld som bröt ut vid 9 -tiden (1900 GMT) på sjukhuset i stadens väst när brandmän sprang till platsen. Branden släcktes efter några timmar.

Annons

Olyckan inträffade den dag då Nordmakedonien markerade 30 -årsjubileet för dess självständighet från fd Jugoslavien. Alla officiella högtider och evenemang avbröts på torsdagen, sade president Stevo Pendarovskis kontor.

Coronavirus-fall har ökat i Nordmakedonien sedan mitten av augusti, vilket fick regeringen att införa strängare sociala åtgärder som hälsokort för kaféer och restauranger.

Landet med 2 miljoner rapporterade 701 nya coronavirusinfektioner och 24 dödsfall under de senaste 24 timmarna.

Staden Tetovo, huvudsakligen bebodd av etniska albaner, har ett av landets högsta antal coronavirusfall.

Fortsätt läsa

katastrofer

I Idas kölvatten står Louisiana inför en månad utan ström när värmen stiger

publicerade

on

By

Södra Louisiana förberedde sig i en månad utan el och pålitliga vattenförsörjningar i kölvattnet av orkanen Ida, en av de mest kraftfulla stormarna som någonsin drabbat den amerikanska golfkusten, när människor stod inför kvävande värme och fuktighet, skriva Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar i New Orleans, Peter Szekely i New York, Nathan Layne i Wilton, Connecticut, Barbara Goldberg i Maplewood, New Jersey, Maria Caspani i New York och Kanishka Singh i Bengaluru, Maria Caspani och Daniel Trotta.

Stormen dödade minst fyra människor, sade tjänstemän, en vägtull som kan ha varit mycket större om inte för ett befäst dammsystem som byggdes runt New Orleans efter förstörelsen av orkanen Katrina för 16 år sedan.

(Grafik över orkanen Ida som träffar Gulf Coast)

Annons

I början av tisdagen var cirka 1.3 miljoner kunder utan ström 48 timmar efter att stormen landade, de flesta i Louisiana, sa Strömavbrott, som samlar in data från amerikanska elföretag.

Tjänstemän kunde inte slutföra en fullständig skadebedömning eftersom nedfällda träd täppte till vägar, säger Deanne Criswell, chef för US Federal Emergency Management Agency.

För att sammanställa lidandet nådde värmeindexet i stora delar av Louisiana och Mississippi 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius), sa National Weather Service.

Annons

"Vi vill alla ha luftkonditionering ... Även om du har en generator, misslyckas de efter så många dagar", säger Louisianas guvernör John Bel Edwards.

"Ingen är nöjd" med uppskattningen att strömmen kanske inte återställs på 30 dagar, tillade han och uttryckte hopp om att de 20,000 XNUMX linjearbetarna i staten och tusentals fler på väg kunde sluta tidigare.

President Joe Biden erbjöd federal hjälp med att återställa makten under ett samtal med energisekreterare Jennifer Granholm och cheferna för två av Gulfkustens största verktyg, Entergy (ETR.N) och Southern Co (SON), sa Vita huset.

På Ochsner St. Anne-sjukhuset sydväst om New Orleans pumpade 6,000 XNUMX gallon tankbilar lastning och bränsle i tankar för att hålla luftkonditioneringen igång. Vårdcentralen stängde för alla utom några få akutpatienter.

New Orleans restauranger, många stängda inför stormen, står också inför en osäker framtid på grund av brist på el och faciliteter, som återupplivar minnen från svårigheterna som plågade företag i veckor efter Katrina.

"Det här känns definitivt som Katrina", säger Lisa Blount, talesperson för stadens äldsta matställe, Antoine's, som är ett landmärke i det franska kvarteret. "Att höra att strömmen är avstängd i två till tre veckor, det är förödande."

Även kraftgeneratorerna var farliga. Nio personer i St. Tammany Parish nordost om New Orleans fördes till sjukhus för kolmonoxidförgiftning från en gasdriven generator, sa media.

En man går förbi en skadad elledning på en gata efter att orkanen Ida landade i Louisiana, i New Orleans, Louisiana, USA 30 augusti 2021. REUTERS/Marco Bello
En förstörd bil syns under skräp i en byggnad efter att orkanen Ida landade i Louisiana, USA, 31 augusti 2021. REUTERS/Marco Bello

Ungefär 440,000 XNUMX människor i Jefferson Parish söder om New Orleans kan vara utan elektricitet i en månad eller mer efter att verktygsstolpar störtade, sade rådsmedlem Deano Bonano och citerade kommentarer från makttjänstemän.

"Skadorna från detta är mycket värre än Katrina, ur vindsynpunkt," sa Bonano i en telefonintervju.

Bland de fyra döda var två döda i kollapsen av en sydöstra Mississippi -motorväg som kritiskt skadade ytterligare 10. En man dog när han försökte köra genom högvatten i New Orleans och en annan när ett träd föll på ett hus i Baton Rouge.

Sumpiga områden söder om New Orleans tog stormen. Högt vatten drog slutligen tillbaka från motorvägen till Port Fourchon, Louisianas sydligaste hamn, och lämnade ett spår av död fisk. Måsar svärmade motorvägen för att äta dem.

Port Fourchon fick omfattande skador, med några vägar fortfarande spärrade. Tjänstemän släppte bara ut räddningspersonal till Grand Isle, en barriärö i Mexikanska golfen. Det kan ta veckor innan vägar rensas, sa de.

En rad bilar sträckte sig minst en mil från en bensinstation fylld med bränsle i Mathews, ett samhälle i Lafourche församling.

Mer än hälften av invånarna i Jefferson Parish red ut stormen hemma, sa Bonano, och många stod utan någonting.

"Det finns inga livsmedelsbutiker öppna, inga bensinstationer öppnar. Så de har ingenting", sa han.

De försvagade resterna av stormen dumpade kraftigt regn i grannlandet Mississippi när den reste mot Alabama och Tennessee. Kraftiga nederbörd och översvämningar var möjliga på onsdagen (1 september) i mitten av Atlanten och södra New England, sa prognosmakare.

Sheriffens ställföreträdare i St. Tammany Parish, Louisiana undersökte försvinnandet av en 71-årig man efter en uppenbarlig alligatorattack i översvämningsvattnet.

Mannens fru berättade för myndigheterna att hon såg en stor alligator attackera sin man på måndagen i det lilla samhället Avery Estates, cirka 35 mil nordost om New Orleans. Hon stoppade attacken och drog sin man ur vattnet.

Hans skador var svåra, så hon tog en liten båt för att få hjälp, bara för att hitta sin man borta när hon kom tillbaka, sade sheriffens kontor i ett uttalande.

Fortsätt läsa

katastrofer

EU: s humanitära luftbro för att leverera nödhjälp till Haiti efter jordbävning

publicerade

on

En EU-humanitär luftbrooperation som består av två flygningar levererar mer än 125 ton livräddande material till humanitära organisationer som är aktiva i Haiti, som en del av EU: s svar på jordbävningen som drabbade landet den 14 augusti. Det första flyget anlände till Port-au-Prince på fredagen (27 november) medan ett andra flyg väntas nå landet under de kommande dagarna. I lasten ingår medicinsk utrustning, läkemedel, vatten, sanitet och hygienartiklar och annat material från humanitära partner från EU.

Kommissarie för krishantering Janez Lenarčič sa: "Vid denna kritiska tid fortsätter EU att stödja människor i Haiti som drabbas av konsekvenserna av den fruktansvärda katastrof som drabbat landet. Medicinsk hjälp, skydd och tillgång till vatten är akuta behov som inte kan lämnas tack vare EU: s och dess partners samarbete, tillsammans med de haitiska myndigheterna, levereras viktigt bistånd för att hjälpa Haitis befolkning att överleva denna utmanande tid. "

Sedan början av 2021 har EU mobiliserat mer än 14 miljoner euro i humanitärt bistånd till Haiti, med fokus på katastrofberedskap, nödsituationer på matkrisen samt för att tillgodose behoven som genereras av ökningen av gängrelaterat våld, tvångsförflyttning och tvångsmässig hemtransport. Följer förödande jordbävning av 7.2 -storleken som drabbade Haiti den 14 augusti, släppte EU 3 miljoner euro i brådskande humanitärt bistånd för att möta de mest angelägna behoven hos de drabbade samhällena. Pressmeddelandet finns tillgängligt nätet.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend