Anslut dig till vårt nätverk!

Cyber-spionage

#EuropeanCybersecurityMonth

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 6th utgåva av Europeiska cybersäkerhetsmånaden har börjat, med cirka 300 evenemang som äger rum över hela Europa i oktober. Den årliga cybersäkerhetsmånaden syftar till att öka medvetenheten om cyberhot och främjar cybersäkerhet och cyberhygien bland medborgare och organisationer genom utbildning och utbyte av god praxis. Årets slogan är "Cybersäkerhet är ett delat ansvar – Stopp. Tänk. Anslut".

Kampanjen arrangeras av Europeiska unionens byrå för nätverks- och informationssäkerhet (ENISA), Europeiska kommissionen och mer än 300 partners, inklusive lokala myndigheter, regeringar, universitet, tankesmedjor, icke-statliga organisationer och yrkesorganisationer. De flesta av Cybersecurity Month-evenemangen kommer att ge praktiska råd: om sätt att känna igen cyberbedrägerier, om hur man säkert hanterar ny teknik och om konkreta steg för bättre cyberhygien, till exempel. Du kan ta reda på mer om evenemangen genom en interaktiv karta.

Råd på 23 språk, videor, onlinefrågesporter och informationshöjande material finns på cybersecuritymonth.eu. Ytterligare information finns i ENISA pressmeddelande. Mer information om EU:s åtgärder för stark cybersäkerhet i Europa finns här. och här., liksom på SaferInternet4EU webbsajt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend