Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Kinas tillverkning klarar utmaningar: minister

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kinas tillverkningsindustri, med dess starka motståndskraft och manöverutrymme, har förtroendet och förmågan att hantera utmaningar och risker, sa den kinesiska tillsynsmyndigheten mitt i de eskalerade handelsfriktionerna mellan Kina och USA. skriver Wang Zheng från People's Daily.

Miao Wei, minister för industri och informationsteknologi, gjorde anmärkningarna under en exklusiv intervju med People's Daily efter att Washington förklarade att de skulle införa 10-procentiga tullar på kinesisk import till ett värde av 200 miljarder dollar.

"Mervärdet för industriföretag över den angivna storleken ökade med 6.5 procent från år till år under de första 8 månaderna i år”, noterade Miao.

Tillverkningssektorn vars mervärde stod för 85 procent av den industriella siffran, registrerade en tillväxt på 6.8% under samma period, vilket överfyllde uppgiften som sattes tidigare i år, sade ministern.

Förutom tillväxt redovisade företag också bättre vinster som ökade med tvåsiffriga siffror, introducerade Miao vidare.

En stor höjdpunkt i Kinas industriella ekonomi är att tillväxten för högteknologisk tillverkning överträffade den för den allmänna industrin, sa Miao till People's Daily och utvecklade att förädlingsvärdet för den högteknologiska tillverkningen ökade med 11.9 % under denna period, 5.1 procentenheter högre. än den allmänna siffran.

Den elektroniska utrustningen, såväl som elektriska maskiner och apparater registrerade tvåsiffrig tillväxt, tillade han.

Annons

Enligt Miao var den stadiga ökningen av investeringar i tillverkning en annan höjdpunkt. Investeringen växte med 7.5 % från år till år under de första åtta månaderna, 3 procentenheter högre än samma period 2017.

Privata investeringar i tillverkning ökade med 8.6 % under samma period, 4 procentenheter högre från för ett år sedan, vilket Miao sa är den snabbaste tillväxten för investeringar i tillverkning sedan mars 2016.

Dessutom öppnades Kinas tillverkningssektor ytterligare för omvärlden, sade ministern och förklarade att Kina i år sänkte marknadstillträdet för utländska tillverkare av bilar, fartyg och flygplan och släppte en tidtabell för bredare marknadstillträde.

Kina släppte också en riktlinje för ytterligare öppenhet och sänkte till stor del importtullar för industriprodukter, vilket gjorde nya landvinningar i öppningen.

Miao sa att Kina rankas först i världen när det gäller tillverkningsvolym efter år av utveckling, och tillade att kinesiska företag har slagit in på vägen för innovationsdriven utveckling tack vare landets relativt kompletta industrikedja.

Nya industrier, som massanpassning och serviceinbäddad tillverkning, växer fram i Kina på grund av integrationen av traditionell tillverkning och informationsteknologi, introducerade han och sa att det har försett tillverkningsindustrin med enorm potential.

"Vi missade de tidigare industriella revolutionerna, så vi måste ta tillfället i akt i den nya revolutionsrundan och lösa problemen som uppstått i vår utveckling, för att hjälpa kinesisk tillverkning att gå mot högre ände av industrikedjan”, betonade tjänstemannen.

Han beskrev de utländska rapporterna om att Kina gjorde en 10-årsplan för att ersätta USA i 10 stora industrier som en total misstolkning, och förklarade att Kina generellt sett är 30 år kvar av USA i teknik- och tillverkningsutveckling.

Han påpekade vidare att Kina och USA borde tävla i utveckling snarare än ömsesidiga anklagelser, och sa att det är det enda sättet till framgång att förbättra samarbetet och arbeta för win-win-resultat.

Historien har bekräftat att inget land kan söka efter sin egen utveckling med stängda dörrar, anmärkte ministern och tillade att öppning är den enda konstruktiva lösningen.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend