Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

Storbritannien exponerar #Russia #CyberAttacks

DELA MED SIG:

publicerade

on

platshållare

Idag (4 oktober) kan Storbritannien och dess allierade avslöja en kampanj av GRU, den ryska militära underrättelsetjänsten, av urskillningslösa och hänsynslösa cyberattacker riktade mot politiska institutioner, företag, media och sport.

National Cyber ​​Security Center (NCSC) har identifierat att ett antal cyberaktörer som är allmänt kända för att ha utfört cyberattacker runt om i världen i själva verket är GRU. Dessa attacker har utförts i uppenbart brott mot internationell lag, har drabbat medborgare i ett stort antal länder, inklusive Ryssland, och har kostat de nationella ekonomierna miljontals pund.

Cyberattacker orkestrerade av GRU har försökt att undergräva den internationella idrottsinstitutionen WADA, störa transportsystemen i Ukraina och destabilisera demokratier och rikta in sig på företag.

Denna kampanj av GRU visar att den arbetar i hemlighet för att undergräva internationell rätt och internationella institutioner.

Foreign Secretary Jeremy Hunt said: “These cyber attacks serve no legitimate national security interest, instead impacting the ability of people around the world to go about their daily lives free from interference, and even their ability to enjoy sport.

“The GRU’s actions are reckless and indiscriminate: they try to undermine and interfere in elections in other countries; they are even prepared to damage Russian companies and Russian citizens. This pattern of behaviour demonstrates their desire to operate without regard to international law or established norms and to do so with a feeling of impunity and without consequences.

“Our message is clear: together with our allies, we will expose and respond to the GRU’s attempts to undermine international stability.

Annons

“Today, the UK and its allies are once again united in demonstrating that the international community will stand up against irresponsible cyber attacks by other governments and that we will work together to respond to them. The British government will continue to do whatever is necessary to keep our people safe.

Som Det sade premiärministern i parlamentet den 5 september 2018, Storbritannien kommer att arbeta med våra allierade för att belysa GRU:s aktiviteter och avslöja deras metoder.

Storbritanniens National Cyber ​​Security Center bedöma att GRU nästan säkert är ansvarig för cyberaktiviteterna nedan. Med tanke på den höga förtroendebedömningen och det bredare sammanhanget har den brittiska regeringen gjort bedömningen att den ryska regeringen – Kreml – var ansvarig.

GRU är associerad med namnen:

 • APT 28
 • Fancy Bear
 • Sofacy
 • Pantstorm
 • Sednit
 • Cyberkalifatet
 • Cyber ​​Berkut
 • Voodoo Bear
 • BlackEnergy Actors
 • STRONTIUM
 • Tsar lag
 • Sandworm
Attack NSCS bedömning
I oktober 2017 krypterade BadRabbit ransomware hårddiskar och gjorde IT obrukbart. Detta orsakade störningar bland annat i Kievs tunnelbana, Odessas flygplats, Rysslands centralbank och två ryska medier. NCSC bedömer med stor tillförsikt att GRU nästan säkert var ansvarig.
I augusti 2017 släpptes konfidentiella medicinska filer relaterade till ett antal internationella idrottare. WADA uppgav offentligt att denna data kom från ett hack av dess antidopningsadministration och ledningssystem. NCSC bedömer med stor tillförsikt att GRU nästan säkert var ansvarig.
2016 hackades den demokratiska nationella kommittén (DNC) och dokument publicerades därefter online. NCSC bedömer med stor tillförsikt att GRU nästan säkert var ansvarig.
Mellan juli och augusti 2015 öppnades flera e-postkonton som tillhörde en liten brittisk TV-station och innehåll stals. NCSC bedömer med stor tillförsikt att GRU nästan säkert var ansvarig.

Tidigare tillskriven

Attack NCSC-bedömning
I juni 2017 riktade sig en destruktiv cyberattack den ukrainska finans-, energi- och statliga sektorn men spred sig ytterligare och påverkade andra europeiska och ryska företag. Den brittiska regeringen tillskrev denna attack till GRU i februari 2018. NCSC bedömer med stor tillförsikt att GRU nästan säkert var ansvarig.
I oktober 2017 infekterade VPNFILTER skadlig programvara tusentals hem- och småföretagsroutrar och nätverksenheter över hela världen. Infektionen möjliggjorde möjligen för angripare att kontrollera infekterade enheter, göra dem obrukbara och avlyssna eller blockera nätverkstrafik. I april 2018 utfärdade NCSC, FBI och Department for Homeland Security en gemensam teknisk varning om denna aktivitet av ryska statligt sponsrade aktörer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend