Anslut dig till vårt nätverk!

katastrofer

#EUCivilProtectionMechanism aktiverad som svar på jordbävningen i #Indonesia

DELA MED SIG:

publicerade

on

Smakämnen EU: s civilskyddsmekanism har aktiverats för att svara på de förödande effekterna av jordbävningen och tsunamin i centrala Sulawesi, Indonesien. kommissionens Emergency Response Co-ordination Centre arbetar nu 24/7 att mobilisera erbjudanden om hjälp till de drabbade områdena. I ett omedelbart svar har de första anbuden lagts från Belgien och Danmark. Mer hjälp förväntas kanaliseras under de kommande dagarna. "Europeisk solidaritet känner inga gränser. Vi arbetar dygnet runt för att kanalisera viktiga förnödenheter genom vår civilskyddsmekanism. Jag tackar de stater som har erbjudit hjälp hittills och jag uppmanar våra medlemsstater att fortsätta att reagera snabbt, säger Christos Stylianides, kommissionär för humanitärt bistånd och krishantering. Detta kommer ovanpå 1.5 miljoner euros initiala humanitära bistånd från EU som mobiliserades omedelbart efter katastrofen redan förra helgen. Dessutom har Copernicus, kommissionens satellitkarttjänster för nödsituationer, producerat satellitkartor att bedöma situationen i de drabbade områdena och hjälpa nationella myndigheter och insatser på plats. Kommissionen medfinansierar transportkostnaderna för bistånd som mobiliseras genom civilskyddsmekanismen, som endast kan aktiveras på begäran av ett drabbat land. Bilder och video- stockbilder av larmcentralen finns tillgängliga.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend