#CohesionPolicy - Kommissionen tillkännager vinnarna av 2018 #RegioStars priserna

| Oktober 12, 2018

Regionkommitténs kommissionär Corina Creţu (avbildad) värd den årliga ceremonin som meddelar vinnarna av RegioStars utmärkelser, belöna årets bästa sammanhållningspolitiska projekt.

Och vinnarna är: Kategori 1) Stödja smart industriell övergång: Business and Shared Services Center, ett affärscenter i staden Fundão, Centro-regionen, Portugal Kategori 2) Övergång till en hållbar ekonomi med låg koldioxidutsläpp: TeKiDe - återvinning av textilfiber, ett projekt som gör nya textilier från bomullsavfall i Helsingfors-Uusimaa, Finland, som en del av ett bio- och cirkulationsekonomiskt knutpunkt som lockar investeringar i regionen. Kategori 3) Bättre tillgång till offentliga tjänster: Sociala bostäder i staden Ostrava, ett socialt boendeprogram i Tjeckien Moravian-Silesian region; Kategori 4) Adressering av migrationsutmaningen: Arbetsintegration och social integration av flyktingar, ett särskilt integrationsprogram i den spanska regionen Murcia som hjälper migranter att hitta sin plats i samhället. Kategori 5) Investera i kulturarv: Nant Gwrtheyrn, en övergiven gruvby på nordvästra Wales kusten som har återställts för att bli ett kulturcentrum.

De Vista Alegre Heritage Museum i Portugal fick det offentliga valet pris. Kommissionär Creţu sa: "RegioStars är sanna ambassadörer för sammanhållningspolitiken. I våra ansträngningar för att bättre kommunicera vad Europa gör för sina medborgare är dessa projekt värdefulla tillgångar och jag hoppas att de inspirerar många regioner när de väljer EU-finansierade projekt. "

Taggar: , ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen