Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#CohesionPolicy - EU investerar i #Sofia spårväg

DELA MED SIG:

publicerade

on

46.6 miljoner euro från Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) investeras för att uppgradera spårvägsinfrastruktur och tjänster i den bulgariska huvudstaden. EU-finansierade arbeten inkluderar återuppbyggnaden av spårvägsspåret längs Kamenodelska Street och Tsar Boris III Boulevard, en sektion som trafikerar fem spårvagnslinjer inklusive spårvagnslinje 5 som transporterar över 50,000 34 människor om dagen. ERUF kommer också att finansiera inköp av nya låggolvsledade spårvagnar och uppgraderingen av trafiklednings- och passagerarinformationssystem. XNUMX miljoner euro från ERUF investerades redan i Sofias spårväg under den föregående EU-budgetperioden.

”Tack vare EU-medel kommer invånarna i Sofia att njuta av en modern och bekväm spårväg. De kommer också att njuta av renare luft i huvudstaden”, sade regionalpolitisk kommissionär Corina Crețu, “eftersom vi hoppas att de kommer att byta ut sin vanliga bilresa mot den nya spårvagnen. Det är så här sammanhållningspolitiken främjar ren rörlighet, överallt i EU.”

EU har också investerat avsevärt i Sofias tunnelbanas linjer 1, 2 och 3. Sammantaget har EU investerat 1 miljard euro i Sofias stadstrafik sedan 2007.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend