Maj möjliga #Brexit-avtalet "kan stödjas av 30-40-arbetsmarknadsledamöter"

| Oktober 12, 2018

Runt 30 till 40 lagstiftare från oppositionen Labour Party skulle vara beredd att återta en Brexit affär som brittiska premiärministern Theresa May försöker slå till med Europeiska unionen, The Times tidningen rapporterade, citerar oidentifierade lagstiftare, skriver Guy Faulconbridge.

EU: s Brexit-förhandlare tror att en skilsmässahandel med Storbritannien är "mycket nära" diplomatiska källor till Reuters i förra veckan, men det är oklart om maj skulle kunna få avtalet godkänt av det brittiska parlamentet.

Runt 320-röster i parlamentet i 650-sätet behövs för att vara säker på att vinna en omröstning.

Maj har 315-lagstiftare och styr med en fungerande majoritet av 13 tack vare en överenskommelse med 10-lagarna i Northern Irish Democratic Unionist Party (DUP), även om rebeller i sin egen part säger att 40 av hennes lagstiftare skulle kunna rösta mot hennes affär.

Tiderna sa att en grupp mellan 30 och 40 Labor lawmakers kunde trotsa sin ledare, Jeremy Corbyn, och rösta på en överenskommelse som maj hoppas kunna ta tillbaka i slutet av året.

I ett scenario som diskuteras skulle arbetslagstiftare i början rösta ner något avtal för att bevisa lojalitet mot ledningen, men om parlamentets dödläge förblev, skulle rebellerna återställa något avtal som förhindrade en kaotisk avgång, The Times sa.

Om lagstiftare avvisar en överenskommelse, maj skulle kunna falla och Storbritannien skulle möta att lämna EU utan en överenskommelse, ett steg som investerare och företagsledare säger skulle försvaga västvärlden, panikmarknaderna och blockera handelsvärlden.

Utan en överenskommelse skulle Förenade kungariket flytta från sömlös handel med EU till tullarrangemang som fastställts av Världshandelsorganisationen för externa stater.

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, Konservativa partiet, EU, Jeremy Corbyn, Labour, UK