Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Portugal – Budgetledamöter i Europaparlamentet ger tillbaka 4.66 miljoner euro i #JobSearchAid för 730 uppsagda arbetare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter uppsägningarna av 1,161 4,655,883 textilarbetare i tre regioner borde de mest missgynnade bland dem få EU-stöd värda XNUMX XNUMX XNUMX euro för att hjälpa till att hitta nya jobb.

Åtgärderna, medfinansierade av Europeiska globaliserings fonden för justering för (EGF), skulle ge de 730 arbetstagare som står inför de största svårigheterna, tillsammans med upp till 730 ungdomar som inte är i arbete, utbildning eller utbildning (NEET) under 30 år, olika alternativ för att förbättra sina färdigheter, inklusive yrkesutbildning, och hjälp till de som vill starta företag. Totalt förväntas därför 1,460 XNUMX riktade stödmottagare delta i åtgärderna, inklusive NEET.

Majoriteten av de arbetstagare som sagts upp är kvinnor (88.63 %) med låg utbildningsnivå. 20.55 % av arbetarna är över 55 år, säger The förslag till betänkande av José Manuel Fernandes (EPP, PT). De var anställda av två företag, Ricon Group och Têxtil Gramax Internacional.

Portugal hävdar att uppsägningarna orsakas av förändringar i världshandelsmönstren på grund av globaliseringen. EU:s marknadsandel har minskat och ökande import pressar priserna nedåt. Därför flyttade många textil- och klädtillverkare produktion till lågkostnadsländer utanför EU, vilket ledde till att många arbetare förlorade sina jobb – 40,000 2005 mellan 2016 och XNUMX i de drabbade regionerna i norra och centrala Portugal och Lissabon.

Smakämnen förslag till betänkande av José Manuel Fernandes (PPE, PT), som rekommenderade att parlamentet skulle godkänna stödet, antogs av budgetutskottet med 29 röster för, två och inga nedlagda röster.

Nästa steg

För att träda i kraft måste stödet godkännas genom en omröstning i plenum i parlamentet, planerad till den 24 oktober, och av rådet.

Annons

Bakgrund

Europeiska fonden för justering för globaliseringseffekter bidra till förpackningar av skräddarsydda tjänster för att hjälpa uppsagda arbetstagare att hitta nya jobb. Den årliga taket är miljoner € 150.

Mer information
 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend