Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Slovakien - Mindre trafikstockningar och bättre förbindelser med grannländerna tack vare EU-investeringar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Mer än 380 miljoner euro från Sammanhållningsfonden investeras i två transportprojekt i Slovakien, som syftar till att uppgradera motorvägsnätet. EU-finansierade arbeten kommer att ge lösningar på trängselproblem och förbättra vägförbindelserna i de nordvästra och nordöstra delarna av landet. Regionkommissionär Corina Creţu (avbildad) sa: "Dessa två projekt kommer att förbättra livskvaliteten i Slovakien, med snabbare, bekvämare resor, mindre trafikstockningar och bättre förbindelser inom landet. Och den slovakiska ekonomin kommer också att dra direkt nytta av dessa projekt, med positiva spridningseffekter för handel, turism och tillväxt." 312 miljoner euro investeras i byggandet av en del av motorvägen D1 mellan städerna Lietavská Lúčka och Dubná Skala, nära staden i Žilina, i norra delen av landet. Denna sträcka är en del av den framtida dubbelvägen D1 från Bratislava via Žilina och Košice till gränsen till Ukraina, på Rhen-Donau-korridoren i det transeuropeiska transportnätet (TEN-T). Projektet omfattar också byggandet av Višňové-tunneln, som kommer att bli cirka 7.5 km lång och snart den längsta tunneln i landet.Då investeras över 71 miljoner euro i byggandet av en del av motorvägen D3 i den bergiga norra delen av landet. Sektionen kommer att löpa parallellt med vägen som går genom staden Čadca, som står inför stor trängsel på grund av situationen för Čadca som en öppningsport för trafik som kommer från Tjeckien och Polen. Denna nya EU-finansierade väg kommer att bidra till att minska trafikstockningarna i staden, till direkt nytta för invånarna. Båda projekten ska vara operativa i slutet av 2020.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend