Anslut dig till vårt nätverk!

Bulgarien

Kommissionärerna Navracsics och Creţu i #Bulgarien för det årliga forumet för #DanubeStrategy

DELA MED SIG:

publicerade

on

Utbildnings-, kultur-, ungdoms- och idrottskommissionär Tibor Navracsics och kommissionär för regionalpolitik Corina Creţu, deltar i de 7th årliga forum för Makroregional strategi för Donau idag (18 oktober) i Sofia.

Årets tema är turism och hur den stöder ekonomisk tillväxt och territoriell sammanhållning. Ministrarna med ansvar för turism från Donauregionen kommer att anta ett gemensamt uttalande som beskriver deras avsikt att förbättra deras samarbete inom turism- och kultursektorerna.

Kommissionär Navracsics, även ansvarig för Gemensamma forskningscentret, sa: "Europeiska året för kulturarv 2018 sätter fokus på de viktiga kopplingarna mellan kulturarv, turism och ekonomisk tillväxt. Mer än 300,000 7.8 personer är direkt anställda i den europeiska kulturarvssektorn, och cirka XNUMX miljoner europeiska jobb är indirekt kopplade till den. Men även om turism kan ge jobb och öka tillväxten, måste vi vidta åtgärder för att säkerställa att den är hållbar, inte minst i Donauregionen."

Kommissionär Creţu sa: "Turismpotentialen i Donauregionen är enorm och förblir ibland outnyttjad. I år kommer vi att diskutera hur vi till fullo kan ta vara på de möjligheter som regionens exceptionella natur- och kulturarv erbjuder för att skapa tillväxt och jobb för dess 112 miljoner invånare.”

För att uppmuntra människor från alla bakgrunder att utforska kulturarvsinitiativ som stöds av EU, har Joint Research Centre utvecklat en Story Map fokuserat på Donauregionen. Donaustrategin är en av de fyra makroregionala strategier. Det lanserades i april 2011 och samlar nio EU-länder (Österrike, Kroatien, Tyskland, Tjeckien, Ungern, Slovakien, Slovenien, Rumänien och Bulgarien) och fem icke-EU-länder (Bosnien och Hercegovina, Moldavien, Montenegro, Serbien och Ukraina) . I Sofia, Europas idrottshuvudstad 2018, kommer kommissionsledamot Navracsics att dela ut #Var aktiv Utmärkelser, som belönar de bästa initiativen för att främja idrott i hela Europa.

Under #BeActive Awards Gala, en del av European Week of Sport, kommer vinnarna i följande tre kategorier att tillkännages: "Utbildning, "Arbetsplats" och "Lokal hjälte", som belönar ett starkt personligt engagemang för att främja sport och fysisk aktivitet i lokala samhällen. När det gäller kommissionsledamot Creţu kommer hon i Bulgarien också att träffa Sofia Yordanka Fandakovas borgmästare.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend