Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

#Dataskydd – EU och USA startar diskussioner för andra årliga granskningen av #PrivacyShield

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionsledamot med ansvar för rättvisa, konsumentfrågor och jämställdhet Věra Jourová möter USA:s handelsminister Wilbur Ross idag (18 oktober) för att inleda diskussioner för att se över EU-US Privacy Shield.

Representatives of all US government departments in charge of running the Privacy Shield, including the Federal Trade Commission, the Office of the Director of National Intelligence (ODNI), the Department of Justice and the State Department, the European Commission, and the EU’s data protection authorities will now engage in a two-day discussion.

Granskningen kommer att fokusera på de kommersiella aspekterna den första dagen, särskilt på frågor relaterade till tillsynen och upprätthållandet av skölden. Den andra dagen kommer att täcka utvecklingen rörande insamling av personuppgifter av amerikanska myndigheter för brottsbekämpande eller nationell säkerhet. Efter dessa två dagar kommer Europeiska kommissionen sedan att analysera den insamlade informationen och publicera sina slutsatser i en rapport i slutet av november.

Detta ramverk är i drift sedan 1 augusti 2016 och skyddar personuppgifter som överförs från EU till USA för kommersiella ändamål. Det ger också rättslig klarhet för företag som förlitar sig på överföring av personuppgifter över Atlanten.

Mer information om EU-US Privacy Shield och om first Annual Review’s report finns tillgängliga online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend