Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Nordirländska DUP för att stödja rebellernas #Brexit-tillägg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det nordirländska partiet som stöder den brittiska premiärministern Theresa May kommer att stödja en ändring som föreslagits av rebellernas Brexiteer-lagstiftare som i praktiken kommer att göra EU:s backstop-förslag olagligt, en Telegraph tidningsreporter har sagt, skriver Guy Faulconbridge.

Den framstående brexitaren Steve Baker, en tidigare junior brexitminister, kommer att försöka blockera EU:s backstop-plan på onsdagen genom att bifoga lagändringar som går igenom parlamentet och som effektivt skulle göra förslaget olagligt.

"DUP kommer att stödja det ändringsförslag som lagts fram av Tory Eurosceptics på onsdagen som i praktiken kommer att göra EU:s NI-backstop olaglig," Steven Swinford, Telegraphbiträdande politiska redaktör, sa.

"Ännu en huvudvärk för nr 10, med 40 Tory MP redan redo att stödja den."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend