Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU lyssnar på människors oro i det första medborgarinitiativet #Right2Water någonsin

DELA MED SIG:

publicerade

on

"Sättet vi använder vatten definierar mänsklighetens framtid", säger Michel Dantins ledamot av Europaparlamentet, ledande förhandlare för Europaparlamentet i ärendet om vattenkvalitet, och välkomnar ändringarna av befintlig lagstiftning om dricksvatten. "Medborgarinitiativet Right2Water samlade mer än 1.8 miljoner underskrifter. Det är ett måste att det tas på allvar", sa han.

Ändringar av dricksvattendirektivet syftar till att förbättra kvaliteten på dricksvattnet och tillgången till det samt ge bättre information till konsumenterna.

"Nu när parlamentet har antagit sin ståndpunkt är det dags för medlemsstaterna att göra detsamma. Vi tycker att det är avgörande att förhandlingarna avslutas så snart som möjligt, så att medborgarna kan bära resultat utan dröjsmål", betonade parlamentsledamoten.

För EPP-gruppen är det också viktigt att upprepa att debatten om kvaliteten på dricksvattnet inte är en debatt om vem som ska och inte ska ha tillgång till vatten.

"Det är underförstått att alla ska ha tillgång till rent vatten av god kvalitet, och vi bör göra vårt yttersta för att göra det så prisvärt som möjligt för alla. Att insistera på att länder tar upp kostnaderna genom sina statsbudgetar går emot befintliga landstraditioner, och är bara en hägring för i slutändan är det alltid skattebetalarna som står för notan", sa Dantin.

Det aktuella underlaget är resultatet av det första framgångsrika europeiska medborgarinitiativet någonsin, kallat Right2Water. Den samlade in över 1.8 miljoner underskrifter till stöd för att förbättra tillgången till rent dricksvatten för alla européer.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend