Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Slutlig överenskommelse nåddes om att stärka stödet för #EUReforms i medlemsländerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen välkomnar undertecknandet mellan Europaparlamentet och rådet, vilket bekräftar ett avtal om att öka budgeten för EU Strukturellt reformprogram. Det kommer att göra det möjligt för EU att svara på högre efterfrågan än väntat från medlemsländerna och tillåta riktat stöd till medlemsländer som vill införa euron.

The signature comes at a time when the Commission’s Strukturreformen Support Service når en viktig milstolpe – tre år sedan det bildades. Under denna period har tjänsten framgångsrikt tillhandahållit stöd, genom strukturreformstödprogrammet och andra källor, till nästan 500 reformprojekt i 25 EU-medlemsstater.

Euro and Social Dialogue, Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union Vice President Valdis Dombrovskis said: “Our economic destinies are bound together by the internal market and the euro. Reforms have therefore become a matter of common concern. EU support for reforms in member states has proven effective – in the first three years since the establishment of our Structural Reform Support Service, we have engaged in almost 500 reform projects in 25 member states. This final agreement on the strengthening of the Structural Reform Support Programme is a major step towards enabling us to step up our support, and further help modernize European economies and boost their competitiveness, growth potential and capacity to adjust to changing times.”

The proposal to strengthen the Structural Reform Support Programme is part of European Commission’s paket med förslag of 6 December 2017 to deepen Europe’s Economic and Monetary Union. The Strukturellt reformprogram entered into force in May 2017 with a budget of €142.8 million for the years 2017-2020. The Programme is available to all EU Member States upon their request and provides tailor-made expertise on the practical aspects of reforms. With today’s agreement, the budget will increase to €222.8m until 2020 and also provide targeted support for reforms in member states wishing to adopt the euro.

Rapporten om SRSS:s tre år finns tillgänglig här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend