Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#FoodSupplyChain – Ett steg närmare ett slut på #UnfairTrading #UTPs #CutTheUnfair

DELA MED SIG:

publicerade

on

Parlamentet godkände förra veckan sitt förhandlingsmandat för en ny EU-lag för att avskaffa orättvis handel i livsmedelsförsörjningskedjan.

Parlamentets förhandlingsgrupp har nu fått grönt ljus för att börja förhandla med rådets österrikiska ordförandeskap om den slutliga formuleringen av det nya direktivet som bättre ska skydda bönderna mot köpares orättvisa handelsmetoder.

Mer information om parlamentets förhandlingsposition finns tillgänglig här..

Föredragande och riksdagens förhandlingschef Paolo De Castro (S&D, IT) sa: "Det var nu eller aldrig och jag är glad att trots alla påtryckningar under de senaste veckorna från stormarknadslobbyn att döda denna lagstiftning, har parlamentet gett oss grönt ljus för att slutföra arbetet med nya regler som våra bönder så desperat behov av att skära bort de orättvisa handelsmetoderna från livsmedelsförsörjningskedjan.

"Nu måste vi starta trepartssamtal omedelbart och slutföra dem till jul. Detta är vår enda möjlighet att klara oss före valet till Europaparlamentet.

"I denna kamp mellan David och Goliat måste vi beväpna de svagaste i livsmedelsförsörjningskedjan för att säkerställa rättvisa, hälsosammare mat och sociala rättigheter. Vi kommer att arbeta hårt för att säkerställa att konsumenterna fortsätter att ha bred tillgång till EU-produkter av högsta kvalitet.”

Nästa steg

Annons

Förhandlingsmandatet godkändes med 428 röster för, 170 emot och 18 nedlagda. De första trilaterala samtalen mellan parlamentet, ministerrådet och EU-kommissionen startar redan idag klockan 13:30. När överenskommelsen om den slutliga formuleringen av den nya EU-lagen nåtts måste den bekräftas av både parlamentet och rådet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend