Anslut dig till vårt nätverk!

Antitrust

#Antitrust - Kommissionen avslutar utredningen av #BrusselsAirlines och #TAPAirPortugal codeshare-avtal på rutten Bryssel-Lissabon

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har beslutat att avsluta sin antitrustutredning av ett codeshare-avtal mellan Brussels Airlines och TAP Air Portugal avseende rutten Bryssel-Lissabon, som kommissionen genomförde på eget initiativ. Den 27 oktober 2016 antog kommissionen en Meddelandet om invändningar mot de två flygbolagen, vilket ger upphov till preliminära farhågor om att deras codeshare-samarbete om passagerartrafik mellan Bryssel och Lissabon kan ha begränsat konkurrensen mellan dem.

Stängningsbeslutet baseras på en grundlig analys av alla relevanta bevis, inklusive information från de två flygbolagen i deras svar på meddelandet om invändningar och under en muntlig utfrågning som ägde rum i maj 2017. Kommissionen drog slutsatsen att den insamlade bevisningen var inte tillräckligt för att bekräfta sina ursprungliga farhågor och har därför beslutat att avsluta sin utredning.

Under hela undersökningen betonade kommissionen att dess farhågor gällde vissa specifika kännetecken för denna särskilda codeshare snarare än codeshare i allmänhet. Nedläggningsbeslutet innebär dock inte att nära former av samarbete mellan konkurrerande flygbolag inte ger upphov till konkurrensproblem.

Slutligen bör det noteras att sedan 2014 har nya flygbolag börjat konkurrera med koddelningsbolagen på rutten Bryssel-Lissabon, till fördel för konsumenterna. Kommissionen kommer att fortsätta att övervaka den europeiska flygresemarknaden.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend