Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#JunckerPlan – 120 miljoner euro för att förbereda framtidens mobilitet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska investeringsbanken (EIB) ger det österrikiska företaget KTM AG ett lån på 120 miljoner euro för att utveckla sin forsknings- och innovationsverksamhet. Detta lån stöds av Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI), hjärtat i investeringsplanen för Europa – Juncker-planen.

KTM will use the fresh financing to strengthen its research and innovation capacity in the fields of electrical propulsion systems, co-operative intelligent transport systems, lightweight design and advanced materials and technologies. Transport Commissioner Violeta Bulc said: “Road transport is at a cross-road and connected, co-operative, automated and autonomous driving will shape road mobility in the years to come, the way motor vehicles did in the last century. It will make mobility safer, cleaner, inclusive and smart. Today’s agreement, backed by the Juncker Plan, is a valuable contribution to a strong and competitive European transport industry that creates jobs and gives an innovation boost to the entire economy.”

I oktober hade Juncker-planen redan mobiliserat 344.4 miljarder euro i ytterligare investeringar, inklusive över 4 miljarder euro i Österrike, med 793,000 XNUMX små och medelstora företag som skulle dra nytta av förbättrad tillgång till finansiering.

Ett pressmeddelande finns här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend