EU-domstol fastställer november 27-utfrågning om #Brexit-omvändningsfall

| November 8, 2018

Domare vid Europeiska unionens högsta domstol kommer att höra ett ärende om Brexit-processen på 27 november och granska huruvida Storbritannien ensidigt kan dra tillbaka sitt beslut att lämna EU, sade domstolen i ett uttalande tisdagen (6 november) skriver Alastair Macdonald.

Ärendet höjdes till luxemburgska domstolarna av en skotsk domstol, där personer som motsatte sig Brexit begärde en dom som skulle klargöra tolkningen av artikel 50 i EU-fördraget, enligt vilken London gav två år varsel om avgång.

Det är inte klart när EG-domstolen kan fatta en slutgiltig dom.

Brittiens premiärminister Theresa May insisterar på att Storbritannien kommer att lämna EU i mars men står inför en strid i parlamentet under de närmaste veckorna för att godkänna ett potentiellt avtal som syftar till att underlätta landets avgång och begränsa störningar från flytten.

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, EU, UK