Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

EU-domstolen inleder en förhandling den 27 november om #Brexit-ärendet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Domare vid EU:s högsta domstol kommer att pröva ett mål om brexitprocessen den 27 november och granska om Storbritannien ensidigt kan dra tillbaka sitt beslut att lämna EU, sade domstolen i ett uttalande på tisdagen (6 november). skriver Alastair Macdonald.

Fallet togs upp för de luxemburgska domarna av en skotsk domstol, där personer som motsatte sig Brexit bad om ett avgörande som skulle klargöra tolkningen av artikel 50 i EU-fördraget, enligt vilken London meddelade sin avgång två år.

Det är inte klart när EG-domstolen kan komma att meddela ett slutgiltigt avgörande.

Storbritanniens premiärminister Theresa May insisterar på att Storbritannien kommer att lämna EU i mars men står inför en kamp i parlamentet under de kommande veckorna för att godkänna ett potentiellt fördrag som syftar till att underlätta landets avgång och begränsa störningar från flytten.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend