#Germany behöver fler kvinnor i arbetskraft och en digital strategi - ekonomiska rådgivare

| November 8, 2018

Att få fler kvinnor i arbetskraften, locka utländska yrkesverksamma och utarbeta en strategi för att hjälpa ekonomin att gå digitalt bör vara den tyska regeringens högsta prioriteringar, sade dess ekonomiska rådgivare på onsdagen, skriver Joseph Nasr.

Sådan politik skulle hjälpa den tyska ekonomin, som drabbas av en skicklig arbetskraftsbrist, avvärja huvudblåsningar från en åldrande befolkning, möjligheten att Storbritannien lämnar Europeiska unionen utan en överenskommelse, handelsspänningar och en ny statsskuldkris i euroområdet, de sa.

"Riskerna för den ekonomiska utvecklingen har ökat på grund av handelskonflikten, Brexit, politiska osäkerheter i euroområdet och den planerade utgången från expansiv penningpolitik", säger rådgivande styrelseledamot Isabel Schnabel.

"De viktigaste utmaningarna är den snabbt framväxande demografiska förändringen och den strukturella förändringen som orsakas av digitalisering," tillade hon.

Taggar: , ,

Kategori: En framsida, EU, tyskland