MOFA-videostrålkastare #Taiwan-förtjänster som partner för att bekämpa #ClimateChange

| November 8, 2018

Kortfilmen Ett löfte till landet släpptes den 5 november på utrikesministeriets backade Trending Taiwan YouTube-kanal för att belysa nationens meriter som en värdefull global partner för att bekämpa klimatförändringar och främja hållbar utveckling.

Shot på plats i Myanmar och textad på nio språk, inklusive engelska, japanska, franska, vietnamesiska och indonesiska, undersöker två minuters video Taiwans ansträngningar att ge ren energi i avlägsna områden i det sydostasiatiska landet.

Filmen berättas av åtta år gammal Hemyantong och kartlägger hur hans liv har förändrats sedan International Cooperation and Development Fund (TaiwanICDF) installerade ett solenergi system i sin hemby Larkar i Sagaing Region.

Enligt MOFA visar videon Taiwans åtagande att främja miljöskydd och hållbar tillväxt runt om i världen genom att dela sin utveckling och tekniska expertis.

Inleddes i 2016 uppförde TaiwanICDF-initiativet solminigridsystem i landsbygdssamfund i Myanmars Sagaing och Magway-regioner. Enligt landets främsta biståndsorganisation har vissa 560-hushåll gynnats av dessa ansträngningar.

Projektet är ett av många hållbara utvecklingsprogram som antagits av TaiwanICDF i diplomatiska allierade och partnernationer runt om i världen. Dess pågående biståndsarbete i Asien-Stilla havet, Afrika, Latinamerika och Västindien spänner över områden som jordbruk, ren energi, utbildning, livsmedelssäkerhet och hälsovård.

Ett löfte till landet är en del av en MOFA-kampanj tema Kampen mot klimatförändringar: Taiwan kan hjälpa till att lyfta fram Taiwans önskan och förmåga att delta i FN: s ramkonvention om klimatförändringar.

Taggar: , ,

Kategori: En framsida, Taiwan