Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

MOFA-videostrålkastare #Taiwan-förtjänster som partner för att bekämpa #ClimateChange

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kortfilmen Ett löfte till landet släpptes den 5 november på den utrikesministeriet-stödda YouTube-kanalen Trending Taiwan för att lyfta fram nationens förtjänster som en värdefull global partner för att bekämpa klimatförändringar och främja hållbar utveckling.

Inspelad på plats i Myanmar och textad på nio språk, inklusive engelska, japanska, franska, vietnamesiska och indonesiska, utforskar den två minuter långa videon Taiwans ansträngningar att tillhandahålla ren energi i avlägsna områden i det sydostasiatiska landet.

Filmen berättas av åttaårige Hemyantong och visar hur hans liv har förändrats sedan International Cooperation and Development Fund (TaiwanICDF) installerade ett solenergisystem i sin hemby Larkar i Sagaing-regionen.

Enligt MOFA visar videon Taiwans engagemang för att främja miljöskydd och hållbar tillväxt runt om i världen genom att dela med sig av dess utveckling och tekniska expertis.

TaiwanICDF-initiativet lanserades 2016 och byggde upp solcellsminigridsystem på landsbygden i Myanmars Sagaing- och Magway-regioner. Enligt landets främsta biståndsorganisation har cirka 560 hushåll gynnats av dessa insatser.

Projektet är ett av många program för hållbar utveckling som antagits av TaiwanICDF i diplomatiska allierade och partnernationer runt om i världen. Dess pågående biståndsarbete i Asien-Stillahavsområdet, Afrika, Latinamerika och Karibien spänner över områden som jordbruk, ren energi, utbildning, livsmedelssäkerhet och hälsovård.

Annons

Ett löfte till landet är en del av en MOFA-kampanj med temat Combating Climate Change: Taiwan Can Help som syftar till att lyfta fram Taiwans önskan och förmåga att delta i FN:s ramkonvention om klimatförändringar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend