President Tsai bekräftar styrkan på #Taiwan-förbindelserna med Storbritannien

| November 8, 2018

President Tsai Ing-wen (centrum) diskuterar förbindelserna mellan Taiwan och Förenade kungariket med brittisk parlamentariker Graham Brady (vänster) vid presidents kansli i Taipei Cityon 5 november. (Domstolens kansli)
President Tsai Ing-wen sa på 5 november att robusta ekonomiska och handelsförbindelser mellan Taiwan och Storbritannien hjälper till att koppla samman marknaderna i Asien och Europa, samtidigt som man sporrar regional handel.

Taiwan och Storbritannien har nära börser över ett brett spektrum av områden, sade Tsai. Detta framgår av undertecknandet av flera memorandum om förståelse i år om gemensamt samarbete inom finans, högteknologisk utveckling, innovation och vindkraftproduktion, tillade hon.

Som framväxande sektorer som artificiell intelligens och Dets Internet omformar den globala industrikedjan, sa Tsai, att detta ömsesidigt fördelaktiga samarbete kommer att skapa en rad spännande och potentiellt belastade möjligheter för de yngre generationerna.

Tsai gjorde anmärkningarna samtidigt som han fick en delegation från den brittisk-taiwanesiska allianspartiet (APPG) vid presidents kansli i Taipei City. Bestående av Graham Brady och Lyn Brown, båda medlemmarna av House of Commons, liksom Lord Gilbert och Baroness McGregor-Smith, är gruppen i land på 2-7 november i ett försvar, ekonomi, utrikesfrågor, politiska och tvärsatta relationer fakta-uppdrag uppdrag.

Enligt Tsai är delegationen den tredje från det brittiska parlamentet för att besöka Taiwan i år och illustrerar lusten från lagstiftare från båda länderna för att öka utbytet och lära av respektive lagstiftningsupplevelser. Regeringen välkomnar denna trend och är engagerad i att arbeta med likasinnade partners för att skydda gemensamma värderingar, sa hon.

Med tanke på den allt hårdare globala konkurrensen lämnar regeringen ingen sten omöjligt för att diversifiera Taiwans handelsstrategi och förbättra den innovativa kapaciteten hos nyckelindustrier, sa Tsai. Detta tillvägagångssätt kommer att spåra hållbar nationell utveckling och är en hörnsten i den nya sydgränspolitiken, tillade hon.

NSP förbättrar Taiwans jordbruks-, affärs-, kultur-, utbildnings-, turist- och handelsrelaterade band med 10-föreningen i länderna i Sydostasien, sex sydasiatiska länder, Australien och Nya Zeeland. Det ses som regeringens mest effektiva politik för att främja Taiwans engagemang med Indo-Stillahavsområdet samtidigt som det främjar fred, stabilitet och välstånd.

Tsai utnyttjade också möjligheten att tacka Brady för APPG: s långsiktiga stöd för insatser för att utöka Taiwans internationella rymd. Hon sa nyhetsbrevet från gruppens medordförande Lord Rogan och Nigel Evans, som uppmanar Interpol att bjuda in Taiwan för att delta i sin generalförsamling i månaden i Dubai uppskattades av regeringen och folket.

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Taiwan, UK