Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EuropeanCitizensInitiative - Kommissionen registrerar initiativet "Obligatorisk matmärkning som inte är vegetarisk / vegetarisk / vegan"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har beslutat att registrera ett europeiskt medborgarinitiativ med titeln "Obligatorisk livsmedelsmärkning Icke-vegetarisk / Vegetarisk / Vegan". Initiativet säger att: 'Vegetarianer och veganer kämpar över hela EU för att hitta lämplig mat. Vi måste studera ingredienslistan för en livsmedelsprodukt för att avgöra om den är lämplig att köpa med en hypermedvetenhet om tvetydiga ingredienser som antingen kan vara växt- eller djurbaserade. Arrangörerna uppmanar Europeiska kommissionen att föreslå obligatoriska bildetiketter på alla livsmedelsprodukter som anger om de är icke-vegetariska, vegetariska eller veganer. Kommissionens beslut att registrera initiativet gäller endast förslagets rättsliga tillåtlighet. Kommissionen har inte analyserat ämnet i detta skede. Registreringen av detta initiativ kommer att äga rum den 12 november 2018, vilket startar en ettårig process för insamling av underskrifter av stöd från dess arrangörer. Skulle initiativet få en miljon stödförklaringar inom ett år, från minst sju olika medlemsländer, måste kommissionen reagera inom tre månader. Mer information finns i pressmeddelandet här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend