Anslut dig till vårt nätverk!

EU

"Rebell" #PrinceCharles kan sätta monarkin i fara, säger författaren

DELA MED SIG:

publicerade

on

Prins Charles, den "rebelliska" arvtagaren till den brittiska tronen, kommer att möta en kamp för att vinna över britter och kan till och med utsätta monarkin i fara om han inte dämpar sina starka åsikter när han så småningom blir kung, säger en kunglig biograf. skriver Michael Holden.
Charles, som fyller 70 nästa vecka, blir den äldsta monarken att krönas när han äntligen efterträder sin 92-åriga mamma drottning Elizabeth.

Tom Bower, vars obehöriga Rebellprins biografi om Charles publicerades tidigare i år, sade att prinsen var intelligent, snäll och känslig men också självisk, otacksam och en älskare av lyx vars envisa streck kunde riskera själva institutionen.

"Jag tror att Charles kommer att göra sitt bästa för att bli en bra kung", säger Bower, som beskriver sig själv som en engagerad monarkist, till Reuters. ”Frågan blir hur han beter sig, om han överger många av de egenskaper som visats under de föregående 20, 30 åren.

"Jag tror att drottningen och (hennes man) prins Philip har varit tacksamma för att få leva så länge för att förhindra att deras son är monarken eftersom han skulle ha äventyrat det."

Sådana kritiska porträtt av prinsen är inte nya. Sedan hans äktenskap med prinsessan Diana bröts offentligt på 1990-talet har hans livsstil och syn på frågor som klimatförändringar, religion, alternativmedicin och arkitektur ofta fått en ofördelaktig behandling.

"Som tonåring minns jag att jag kände djupt över detta fruktansvärt överdrivna rivningsjobb som utfördes på alla aspekter av livet," sa Charles i ett skriftligt svar till FÅFÄNGANS MARKNAD tidningen för en intervju som publicerades denna månad.

“In putting my head above the parapet on all these issues, and trying to remind people of their long-term, timeless relevance to our human experience – never mind trying to do something about them – I found myself in conflict with the conventional outlook which, as I discovered, is not exactly the most pleasant situation to find yourself.”

Bower, vars biografi baserades på intervjuer med 120 personer, inklusive några som arbetade nära för kungligheten, sa att prinsen var engagerad i frågor som miljön men var någon som inte kunde ta kritik.

"Han är väldigt angelägen om att kritisera andra men kan inte tolerera de som utmanar honom," sa Bower.

Annons

”Han är en person som är driven, som utan tvekan vill göra gott men inte förstår att konsekvenserna av många av hans handlingar orsakar mycket problem och han gillar inte att få höra att han kanske gör något fel. ”

Tidigare medhjälpare som har arbetat nära Charles säger att många av berättelserna i Bowers bok helt enkelt inte är sanna. Prinsen har själv avfärdat en historia om att han reser med sin egen toalettstol.

“I can understand why critics will write … negatively, but all they’re doing is taking a facet of him and making it the most negative possible,” one former close aide of many years, who described himself as a big fan of Charles, told Reuters.

"Det är inte en sådan motsägelse att folk har dessa polära åsikter om honom eftersom någonstans i mitten finns den riktiga mannen."

Anhängare av prinsen säger att hans belackare ofta är de med yxor att slipa och vädrar överdrivna klagomål.

"Det reflekterar på Charles för att ha orsakat dessa människor att ha ett klagomål," sa Bower. "Du hittar inte människor som talar med klagomål mot drottningen."

Medan drottningen var en förenare sa han: "Charles gör tvärtom. Han delar nationen mellan de som gillar honom och ogillar honom, han delar upp sin egen domstol, han skapar fientlighet när han skapar harmoni och det är hans egenskap.”

Bower sa att Charles hade gjort uppror mot sina föräldrar och sa att hans relation med Dianas bortgång och romansen med hans andra fru Camilla var en del av det upproret.

"Han har en syn på världen och han vill påtvinga sin syn på den världen, så på alla sätt vill han inte överensstämma med förväntningarna, så det gör honom till en rebell", sa han.

"Jag tror att om han är en rebellkung kommer monarkin att vara i fara och jag tror att det är det stora problemet vi står inför."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend