Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit - Första steget gjort, men klarhet om framtida behov säger #EPP

DELA MED SIG:

publicerade

on

"Vi välkomnar överenskommelsen mellan den brittiska regeringen och EU:s chefsförhandlare Michel Barnier. Detta är ett viktigt och nödvändigt steg i processen som kommer att resultera i att Storbritannien lämnar EU på ett ordnat sätt", säger Manfred Weber, ledamot av Europaparlamentet, ordförande för PPE-gruppen i parlamentet, torsdagen (15 november).

"Sedan de brittiska väljarna demokratiskt beslutade sig för att lämna EU har EPP-gruppen alltid betonat vikten av att garantera medborgarnas rättigheter på båda sidor om kanalen, att hitta en uppgörelse om Storbritanniens ekonomiska åtaganden gentemot EU och undvika en hård gräns mellan Nordirland och Republiken Irland.

"Ytterligare analys av avtalet kommer att behövas under de kommande dagarna. Vi välkomnar de positiva rekommendationerna från Taoiseach Leo Varadkar. De indikerar att våra förhandlare var framgångsrika med att värna om våra röda linjer. Jag vill tacka Michel Barnier för det extraordinära arbete som han och hans team har gjort det", tillade Weber.

"I det här skedet är bollen fortfarande hos Storbritannien. Jag vill klargöra att Europaparlamentet är det sista som godkänner avtalet. EPP-gruppen kommer nu att granska avtalets text noggrant. Eftersom avtalet är de facto För att försena det verkliga inträdet av Brexit måste vi ha en klar bild av hur framtida relationer mellan EU och Storbritannien kommer att se ut innan vi röstar. Vår röst ska inte tas för given", avslutade han.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend