Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Kina och Storbritannien tecknar avtal om 52.7 miljoner dollar inom den kreativa industrin på #CIIE i Shanghai

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kinas beslutsamhet att öppna sig ytterligare skapar fler möjligheter för utländska kreativa industriföretag att utforska landets enorma marknad och söka samarbete med sina kinesiska kollegor, skriver Huang Lanlan i Shanghai.

Under den första China International Import Expo (CIIE) någonsin, som hölls i Shanghai, tecknade brittiska kreativa företag åtta avtal med kinesiska företag värda mer än 40 miljoner pund (52.7 miljoner USD). Affärerna omfattar områden som TV, film, reklam och spel.

"Detta är fantastiska nyheter som kommer att ge tillväxt till de kreativa sektorerna i Storbritannien och Kina", sa Rona Fairhead, brittisk minister för handels- och exportfrämjande, vid en undertecknandeceremoni för de åtta affärerna.

Filmindustrin är en viktig och välutvecklad del av det kreativa fältet i Storbritannien med 66 miljoner invånare. Medan Kina, det mest befolkade landet i världen och världens näst största filmmarknad med intäkter på 55.9 miljarder yuan (8.05 miljarder USD) 2017, ännu inte har producerat många globala hits.

"Vi har en mycket rik kapacitet [inom filmindustrin]," sa Fairhead till Global Times och citerade globalt populära brittiska verk som t.ex. Harry Potter och Game of Thrones.

"I mina ögon, när Kina går längre in i film, handlar det om att [den brittiska filmindustrin] tar det bästa av sin världsklasskapacitet för att samarbeta med kinesiska företag och se till att du drar nytta av den innovation vi har."

Fairhead pekade på uppslukande teknologi som ett exempel på innovation inom filmindustrin.

Annons

"Det är inte bara en presentation på skärmen, utan en verklig uppslukande upplevelse", sa hon. "Det är nästa steg."

Vid undertecknandet undertecknade det brittiska produktionsbolaget Immersive och det kinesiska filmteknikföretaget Mirror Pictures ett samförståndsavtal om den gemensamma utvecklingen av ett uppslukande teaterprogram.

"Efter att ha diskuterat programmet med filmskapare från hela världen valde jag så småningom att arbeta med Immersive", säger Mirror Pictures president Jiang Chuanrong till Global Times.

"Det har ett mycket professionellt bildkonst- och teknikteam som en gång bidrog till öppningsceremonin vid OS i London."

Enligt avtalet ska Immersive skicka sina anställda till Kina för att arbeta tillsammans med Mirror Pictures på programmet.

"Vi planerar att släppa vårt första verk 2019, och sedan gradvis bli global", sa Jiang.

Ytterligare två stora delar av kreativitetsbranschen, sport och spel, blir allt mer sammankopplade nuförtiden.

Den brittiska spelutvecklaren Tower Studios, det kinesiska sportspelsföretaget Crazy Sports och det kinesiska mobilspelsföretaget Migu Interactive Entertainment kom överens om ett avtal om att producera, licensiera och distribuera populära mobilspel i Kina.

"Vi och Crazy Sports kommer att ta Tower Studios mobilspel Sociable Soccer med fotbollstema till den kinesiska fastlandsmarknaden", säger Fang Zhongjun, vicepresident för Migu Interactive Entertainment, till Global Times.

"Vi tillhandahåller internetsändningstjänster för toppfotbollsmatcher för kinesisk publik, och nu ser vi fram emot att erbjuda inhemska fans ett bra fotbollsmobilspel."

Efter att ha deltagit i signeringsceremonin talade Fairhead mycket om Kinas första nationella importmässa någonsin.

"Vi ser CIIE som en riktigt betydelsefull händelse", sa hon.

"Genom att öppna upp och förbättra vår handel skapar vi fler jobb för de två länderna, och vi delar innovation, särskilt inom kreativitetsbranschen."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend