Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Kazakhstans universitet deltar i europeiska projekt: #Erasmus+ Projects Fair öppnade på Eurasian National University

DELA MED SIG:

publicerade

on

Erasmus+ Projects Fair öppnade nyligen på LN Gumilyov Eurasian National University. Invigningsceremonin deltog av chefen för samarbetssektionen vid Europeiska unionens delegation till Kazakstan Johannes Stenbaek Madsen, viceminister för utbildning och vetenskap i Republiken Kazakstan Askhat Aimagambetov, ENU:s rektor professor Yerlan Sydykov, Rumäniens ambassadör till Kazakstan Cezar-Manole Armeanu, direktören för det nationella Erasmus+-kontoret Dr. Shaizada Tasbulatova, samt ledare, personal och studenter vid mer än 50 kazakiska universitet.

Evenemanget arrangerades av det nationella Erasmus+-kontoret tillsammans med Europeiska unionens delegation till Kazakstan, utbildnings- och vetenskapsministeriet och rektorsrådet i Republiken Kazakstan, med stöd av Europeiska unionens verkställande organ för utbildning, audiovisuella medier och kultur. Provision.

Syftet med evenemanget var att göra det bredare samhället bekant med resultaten av Erasmus+-projekt för att öka deras multiplikationseffekt. Totalt har programmet finansierat 40 projekt som involverar 47 kazakstanska universitet under de senaste fyra åren, med den totala summan av bidraget på mer än 35.5 miljoner euro. Projekten fokuserar på utveckling av högre utbildning, modernisering av läroplaner, förbättring av universitetsstyrningen. Under mässan presenterade projektteam resultaten av sitt arbete, delade det utvecklade materialet med besökarna och utbytte sina erfarenheter av att leda internationella projekt.

Parallellt med utställningen, den 25-26 oktober, höll teamet vid det nationella Erasmus+-kontoret informationssessioner för alla som skulle vilja delta i programåtgärderna i framtiden. Talarna beskrev möjligheter för studenter och personal vid kazakiska universitet att delta i olika Erasmus+-åtgärder och förklarade kraven i utlysningen av förslag 2019. Deltagarna fick veta att förutom kapacitetsuppbyggnadsprojekt som presenterades på mässan, finansierar programmet även universitetspersonal och studenter mobilitetsprojekt, få en magisterexamen i Europa, utveckla och hålla föreläsningar om Europeiska unionen och andra aktiviteter inom området internationellt samarbete.

Totalt deltog cirka 500 personer i evenemangen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend