Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

President Tajani på #Brexit överenskommelse

DELA MED SIG:

publicerade

on

"Brexit handlar mest av allt om människor. Det handlar om våra medborgares rättigheter, att bevara freden i Nordirland och att värna om jobb som påverkas av Storbritanniens avgång”, sa Europaparlamentets ordförande Antonio Tajani, efter Brexitchefsförhandlaren Michel Barniers debriefing om brexitavtalet vid presidentkonferensen.

"Vi tror på demokrati och respekterar det brittiska folkets beslut. Den text som Europeiska unionen och Storbritannien enats om är det första steget på en lång väg. Ändå är jag optimistisk att det kommer att bana väg för en nära framtida relation mellan EU och Storbritannien. Som jag alltid har sagt lämnar Storbritannien EU, inte Europa”, tillade Tajani.

"Jag skulle vilja tacka Michel Barnier för hans outtröttliga arbete och den anda av samarbete som har legat till grund för relationen mellan oss. Jag skulle också vilja erkänna den viktiga input från Europaparlamentets Brexit-styrgrupp.

"Detta avtal bör återspegla att alla resultat kommer att vara sämre än fullt medlemskap, samtidigt som EU27:s intressen och medborgarnas rättigheter skyddas. Det visar vad Europeiska unionen står för: solidaritet och enhet bland dess medlemmar.

"Jag vill också klargöra att det här bara är början på en ny fas. Europaparlamentet kommer att uppmanas att godkänna avtalet och kommer därför att fortsätta att granska utvecklingen och se till att våra röda linjer uppfylls”, avslutade president Tajani.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend