Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europaparlamentet står värd för #HumanRightsWeek

DELA MED SIG:

publicerade

on

En konferens för att hedra 70-årsdagen av den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna kommer att hållas i Europaparlamentet i Bryssel idag (20 november).

Europaparlamentet är värd för sin första människorättsvecka någonsin den 19-22 november för att fira 70-årsdagen av den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

En högnivåkonferens den 20 november börjar kl. 15 med Europaparlamentets ordförande Antonio Tajani. Den kommer att sammanföra parlamentsledamöter, gäster på hög nivå, ledamöter av nationella parlament, företrädare för regionala och internationella organisationer, konstnärer och företrädare för det civila samhället för att reflektera över relevansen och betydelsen av de grundläggande principerna för mänskliga rättigheter och debattera nya utmaningar i ett globalt och den digitala världen.

I paneldiskussioner kommer bland många talare att delta i FN:s människorättskommissionär Michelle Bachelet, Internationella brottmålsdomstolens allmänna åklagare Fatou Bensouda och EU:s särskilda representant för mänskliga rättigheter Stavros Lambrinidis.

Konferensen sammanfaller också med starten av årets 20:e EU-NGO-forum. Fullständigt konferensprogram.

Dedikerade sessioner av kommittéer och delegationer

Parlamentets underutskott för mänskliga rättigheter kommer också att ta upp liknande frågor under ett interparlamentariskt utskottsmöte på tisdagsmorgonen, med deltagande av den kinesiska samtidskonstnären och aktivisten Ai Weiwei. Se detaljerat program.

Annons

Som en del av veckan för mänskliga rättigheter kommer andra parlamentsutskott och delegationer att hålla särskilda sessioner under hela veckan om regeringar, institutioner och det civila samhällets roll för att stärka respekten för grundläggande rättigheter, inklusive barns och kvinnors rättigheter i EU. Läs mer om hela Människorättsveckan och fullt program.

Konferens på hög nivå

VAR: EP-hemicycle i Europaparlamentets Paul-Henri Spaak-byggnad i Bryssel.

NÄR: Tisdag 20 november, 15-19.

Du kan följa konferensen bor här.

Twitter: #Standup4HumanRights

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend