Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit – Vad är Mays arbetande majoritet utan #DUP? Svar: 3 röster

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det lilla nordirländska partiet som stöder den brittiska premiärministern Theresa Mays regering har dragit tillbaka stödet i några senaste omröstningar om en finansproposition eftersom dess lagstiftare är upprörda över Mays utkast till brexitavtal, skriva Guy Faulconbridge och Costas Pitas.

Om det demokratiska unionistpartiet avstår med sina 10 röster, skulle May fortfarande ha en fungerande majoritet på bara tre röster i parlamentet med 650 platser: det finns 316 aktiva lagstiftare valda som konservativa och 313 på oppositionsbänkarna.

I en omröstning om Brexit-avtalet som sannolikt kommer att vara det viktigaste i Storbritannien på decennier betyder det att varje röst räknas.

Följande är en uppdelning av parlamentet:

320 ÄR DET MAGISKA NUMRET

Även om det finns 650 platser i underhuset, deltar inte sju lagstiftare från det nordirländska nationalistpartiet Sinn Fein, och enligt konvention röstar inte talaren och hans tre deputerade.

Så det finns 639 lagstiftare som anses vara aktiva, vilket betyder att varje regering behöver 320 röster för en enkel majoritet.

KONSERVATIV = 316

May har 314 aktiva konservativa lagstiftare och kan troligen förlita sig på två andra som valdes in som konservativa men uteslöts ur partiets grupp i parlamentet.

Annons

I omröstningen om Brexit-avtalet möter May uppror från sitt parti på två sidor – från konservativa lagstiftare som stöder Brexit och tycker att hon har kompromissat för mycket med EU, och från de som motsätter sig Brexit.

DUP = 10

DUP har 10 lagstiftare. De motsätter sig utkastet till brexitavtal, även om det är oklart hur de alla kommer att rösta.

OPPOSITION = 313

Det största oppositionspartiet Labour har 255 aktiva lagstiftare. Labour säger att de är övertygade om att ingen av dem kommer att stödja Mays brexitavtal. Regeringen hoppas dock få stöd från några oppositionslagstiftare som antingen personligen stödjer Brexit eller valdes från valkretsar som röstade för det.

Andra oppositionspartier inkluderar Scottish National Party med 35 platser, anti-Brexit Liberal Democrats med 12, walesiska nationalister Plaid Cymru med 4 och Miljöpartiet med en. Sex oberoende sitter också på oppositionens bänkar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend