Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU ökar sitt stöd till återuppbyggnaden av #Irak

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har antagit ett paket på 56.5 miljoner euro för att främja hållbart skapande av jobb i Irak och stärka stödet till flyktingar, internflyktingar och deras värdsamhällen i Irak. Denna åtgärd är en del av 400 miljoner euro som utlovades av EU vid Iraks återuppbyggnadskonferens som hölls i Kuwait i februari 2018.

International Co-operation and Development Commissioner Neven Mimica said: “The EU is delivering on its commitments made last February at the Iraq Reconstruction Conference in Kuwait. This new support will create opportunities and jobs, helping some of the most vulnerable communities to get back on their feet and rebuild their lives.”

Irak står inför enorma utmaningar att återuppbygga de områden som drabbats av konflikten och hjälpa människor i nöd. Syftet med programmet som antogs i dag är att bidra till utvecklingen av stadsområdena Mosul och Basra, och landsbygdsområdena i Ninevehs guvernement. Detta kommer att hjälpa återvändande fördrivna befolkningar, utsatta ungdomar och kvinnor att hitta inkomstmöjligheter och få tjänster som svarar mot deras grundläggande behov. Stödet kommer också att användas för att främja ungdomsföretagande, särskilt genom nystartstjänster.

Det fullständiga pressmeddelandet är tillgängligt här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend