Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU ökar stödet till fördrivna och krisdrabbade samhällen i #Jemen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har antagit ett program på 30 miljoner euro till stöd för utsatta samhällen som lider av effekterna av långvarig fördrivning i Jemen. EU:s totala åtagande att stödja Jemen uppgår nu till 244 miljoner euro sedan konfliktens början 2015.

International Co-operation and Development Commissioner Neven Mimica said: “The prolonged crisis in Yemen has devastated the lives of millions. Close to 18 million Yemenis don’t have their daily meals secured. More than 3 million have had to flee their homes in fear for their lives – some of them only to be displaced a second or third time. The EU is deploying all the instruments available to it in support of the UN-led peace process in Yemen. This new package of assistance will help displaced Yemenis to rebuild their livelihoods and overcome the current crisis.”

Paketet kommer att ta itu med de akuta behoven hos internflyktingar och utsatta värdsamhällen i Jemen genom att tillhandahålla grundläggande tjänster inom hälsa, utbildning, skydd och juridisk rådgivning. Det kommer också att bidra till att bygga upp kapaciteten hos lokala institutioner som ansvarar för att övervaka befolkningsflöden.

Läs hela pressmeddelandet här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend