Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#May och #Corbyn är överens om tv-debatt om #Brexit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens premiärminister Theresa May och oppositionens Labour-ledare Jeremy Corbyn har gått med på en tv-debatt på bästa sändningstid om Brexit inför en krisande parlamentarisk omröstning när hon kämpar för att vinna stöd för avtalet med EU. skriver Andrew MacAskill.

May utmanade personligen sin rival att delta i head-to-head-debatten och sa att formatet skulle behöva bestämmas av TV-bolagen. Corbyns team accepterade erbjudandet, vilket ledde till krav från andra partier och anti-Brexit-grupper att insistera på att en av deras anhängare skulle få delta.

“I am going to be explaining why I think this deal is the right deal for the UK – and yes, I am ready to debate it with Jeremy Corbyn,” May told The Sun tidning. "För att jag har en plan. Han har ingen plan."

 

Labour säger att de planerar att motsätta sig Mays avtal i parlamentet och att om de skulle vinna makten skulle de träffa ett handelsavtal med EU fokuserat på att skydda jobb.

Det här skulle vara första gången May har varit villig att gå upp mot Labour-ledaren i en direktsänd tv-debatt efter att hon vägrade att delta i någon i upptakten till förra årets allmänna val.

Efter att ha säkrat ett avtal med EU i helgen har May lanserat en rikstäckande kampanj för att slå upp stödet för sitt avtal, även om hon blev generad efter att USA:s president Donald Trump sa att det lät som en bra affär för EU.

Annons

 

Oddsen ser staplade ut mot att May vinner parlamentariskt godkännande för sin överenskommelse med kritik från alla håll, inklusive det nordirländska partiet som stöder hennes konservativa minoritetsregering.

Ledardebatter har blivit en del av brittisk politik under det senaste decenniet, med månader som ägnat åt att försöka komma överens om ett debattformat under 2015 års allmänna val. Tidspress innebär att politiska partier bara har några dagar på sig att komma fram till en överenskommelse den här gången.

May fick hård kritik under det snabba allmänna valet 2017 för att ha undvikit direkta tv-debatter med andra partiledare och skickat dåvarande inrikesminister Amber Rudd att delta i stället.

Hon motiverade senare sitt beslut och sa att det var viktigare att ta frågor direkt från väljarna.

Theresa May inleder den hårda försäljningen av Brexit-avtalet

Brexit-debatten väntas äga rum den 9 december, två dagar innan parlamentsledamöter röstar om huruvida de ska stödja hennes avtal, i ett av parlamentets viktigaste ögonblick på decennier.

Liberaldemokraternas ledare Vince Cable har krävt att bli inkluderad i alla debatter liksom ledare för skotska och walesiska nationalistpartier.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend