Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Handel stöder mer än 36 miljoner jobb i hela EU

DELA MED SIG:

publicerade

on

En ny studie publicerad av EU-kommissionen belyser EU:s export ökande betydelse för jobbmöjligheter i och utanför Europa. EU:s export till världen är viktigare än någonsin och stöder 36 miljoner jobb i Europa, två tredjedelar fler än 2000. 14 miljoner av dessa jobb innehas av kvinnor.

Sedan starten av denna kommission 2014 har antalet arbetstillfällen som stöds av export ökat med 3.5 miljoner. Dessa jobb har i genomsnitt 12 % bättre betalt än jobb i resten av ekonomin. Handelskommissionär Cecilia Malmström sa: "Denna studie gör det kristallklart att handel innebär jobb. Export från EU till världen stödjer försörjningen för ett stort och ökande antal medborgare i alla hörn av Europa. EU-handeln stöder också miljontals jobb långt utanför EU:s gränser, inklusive i utvecklingsländer. Så här är ännu fler bevis på att handel kan vara en win-win: det som är bra för oss är också bra för våra partners runt om i världen."

Rapporten presenterades också på Europeiska handelspolitiska dagen, ett endagsevenemang som öppnades av kommissionär Malmström. Med cirka 700 deltagare, inklusive civilsamhället, näringslivet och experter, är evenemanget en del av Europeiska kommissionens öppna och inkluderande handelspolitiska agenda. Debatter kommer att fokusera på lösningar för att tackla de nuvarande utmaningarna för rättvis och öppen global handel.

För mer information om rapporten, se pressmeddelande och memo. För detaljer om handelsstödda jobb i varje EU-land, se a dedikerad interaktiv webbplats.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend